Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Janneke & Alex verruilen t’ Hoekje voor Bagels & Beans

Met hun liefde voor horeca en saamhorigheid is Amersfoort Vathorst een warme & gemoedelijke Bagels & Beans rijker. In de de week van 17 oktober zullen de Bagels & Beans deuren openen en staan deze nieuwe ondernemers met hun team voor iedereen klaar die zin heeft in bagels, koffie & een dagelijkse dosis geluk.

Hoera! Van harte gefeliciteerd met jullie Bagels & Beans vestiging. Als we even teruggaan in de tijd, hoe begon jullie liefde voor Bagels & Beans?

Janneke: “Het begon eigenlijk met bezoekjes en vele koffies, theetjes en bagels. Dit volgde met een dag naar de franchisebeurs, hier zagen wij het merk ook voorbijkomen. We vonden het toen al interessant en gewoon een heel mooi concept. Daarbij past daghoreca goed bij ons, we hebben negen jaar een eigen cafetaria gehad.”

“Door ons in te schrijven voor de franchisenieuwsbrief van Bagels & Beans kregen we een goed beeld van de ontwikkelingen en nieuwe plannen. Ineens ontvingen wij hét mailtje dat zij opzoek waren naar franchisenemers voor Amersfoort Vathorst. We wisten het zeker: dit willen wij doen! Het ligt perfect in onze woonomgeving en we weten dat dit concept nog mist in het winkelcentrum van Vathorst.”

Hebben jullie altijd al in de horecabranche gewerkt?

Janneke: “Ja, ik ben er altijd mee bezig geweest. Al mijn bijbaantjes waren in de horeca. Na mijn studie aan de hoge hotelschool heb ik in verschillende hotels gewerkt en salesafdelingen van horeca gerelateerde bedrijven.”

Alex: “Ik niet! Mijn ouders hebben altijd een horecaonderneming gehad. Het vak was voor mij daardoor natuurlijk niet vreemd. Maar mijn ouders wilde graag dat ik eerst een ander soort o pleiding ging doen voordat ik een besluit maakte welke richting ik op zou gaan. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd, maar mijn passie voor horeca heeft uiteindelijk gewonnen. Mijn ouders wilde stoppen met de snackbar en graag het stokje aan ons overdragen. Na een tijd proefdraaien (en zonder elkaar uit de tent te slaan) waren wij de nieuwe eigenaren geworden.”

Nu gaan jullie van cafetaria ’t Hoekje, naar de ronde bagel. Welke veranderingen zorgen nog meer voor een glimlach van oor tot oor?

Alex: “Het contact met de gasten, samen een band kunnen opbouwen. Daarbij gaan we nu ook zo’n wisselend publiek zien. Je hebt een vader of moeder die komt eten met de kinderen na schooltijd. ‘Oh kom we gaan even een warme chocomel drinken daar’, ik hoor ze het al zeggen. Je hebt studenten die lekker een ijskoffie halen, supergezellig. Of mensen die een dagje gaan werken. Kortom: gezelligheid in de zaak!”
Janneke: “Ja, echt het verzorgen van de gasten. Dat mensen gewoon gezellig bij je komen zitten en je een praatje kunt maken. En dat wij ze dan vervolgens voorzien van goede koffie, een bagel & een sapje. We willen echt iets bijzonders voor onze gasten neerzetten. Daarbij is het erg fijn dat we meer tijd hebben voor ons jonge gezin. Het is gewoon lekker als we ‘s avonds met zijn vieren thuis kunnen zijn. Waar voorheen de spits begon bij de cafetaria, sluiten wij nu aan het eind van de middag onze zaak. Die nieuwe indeling voelt heel goed.”

Samen nemen jullie een flinke dosis horecaervaring mee naar Vathorst. Op welke manier gaat dit jullie helpen komende tijd?

Alex: “Een fijne manier van omgang met personeel.”

Janneke: “Ja, omgang met personeel, beslissingen snel kunnen nemen en zaken goed kunnen ondervangen wanneer dat nodig is. Natuurlijk weten we ook wat hard werken is, dat is hor eca nou eenmaal. Daar draaien we onze hand allang niet meer voor om.”

Amersfoort Vathorst is een jonge, bruisende plek voor starters en gezinnen om te wonen. Waarom denken jullie dat Bagels & Beans een toevoeging is aan deze wijk?

Janneke: “Binnen Vathorst winkelcentrum zijn er weinig plekken waar je even lekker kunt zitten voor een kop koffie, of eventjes kunt werken in een gezellige omgeving. Op dit moment komt er één keer in de week een koffiebus om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Ik denk dat wij die functie heel goed kunnen aanvullen. Wij willen eigenlijk een sociale verzamelplek voor de buurt zijn. Wij horen het enthousiasme van de inwoners zelf ook terug. Iedereen is benieuwd wanneer het opengaat, het leeft echt heel erg.”

De opening vindt plaats terwijl er een nieuw seizoen om de hoek komt kijken. De herfstbries brengt weer nieuwe kleuren, geuren & fijne momente n met zich mee. Hoe besteden jullie een frisse, knisperende herfstdag het liefst?

Janneke: “Als het droog is gewoon lekker naar buiten, de natuur in. Zeker als wij een vrije dag hebben vinden we het leuk om de horeca even op te zoeken en gezellig een ‘bakkie’ te doen of een hapje te eten. Om even lekker uit huis te zijn en samen op pad. De gezelligheid echt opzoeken buitenshuis, dat is voor ons een fijne herfstdag.”

Wat is zelf jullie favoriete bagel & koffie?

Janneke: “Een jasmijn thee, jungle juice & de alles bagel met zalm & eiersalade.”

Alex: “Allessap, een latte macchiato, de alles bagel met Japanse zalm”.

Ontvang gratis meer informatie over Bagels & Beans

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bagels & Beans

×