Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jongste franchiseondernemer van Nederland

Rens Zuiderwijk is eigenaar van franchiseformule Lasergame Verhuur, met zijn veertien jaar is hij hiermee de jongste franchiseondernemer van Nederland.

Rens begon met Lasergame Verhuur toen hij acht was, ondertussen heeft hij al vier locaties in Nederland. Het nieuwste filiaal staat in Amsterdam en is opgericht door Thijmen Lindner van vijftien jaar oud.

Hoe het begon

Rens wilde voor zijn verjaardag gaan lasergamen met vrienden, tot hij erachter kwam dat het relatief duur is om een lasergamehal af te huren. ‘’Toen ging ik kijken of ik zelf ook guns kon kopen om mee te lasergamen. Ik dacht: als ik ze toch koop kan ik ze net zo goed verhuren. Met een lening van een paar honderd euro bij mijn ouders kocht ik eerst acht laserguns, deze guns verhoorde ik vanuit mijn huis. Het idee is dat mensen lasergamepistolen, legerkleding en andere accessoires via mijn website kunnen reserveren en bij mij thuis ophalen. Je kunt dan zelf een locatie kiezen om te gaan lasergamen: dat kan dus thuis zijn, op school, of ergens in een bos. Dat werkt heel goed, kinderen vinden niks leuker dan door het bos rennen. In de schemerdonker is dat nog extra leuk.’’’’ Aldus Rens.

Dankzij mond-tot-mondreclame werd Rens’ lasergum-startup’ steeds serieuzer. Hij besloot zich na drie jaar, op elfjarige leeftijd in te schrijven bij de KvK. Rens zegt hierover: ‘’Ik merkte dat ze niet echt wisten wat ze met mij aan moesten. De wereld leek niet zo ingericht op jonge ondernemers. Ik kon door mijn leeftijd bijvoorbeeld geen zakelijke rekening openen.’’

Waar het bedrijf nu staat

Rens heeft inmiddels meer dan 200 laserpistolen en drie verhuurlocaties in Amsterdam, Utrecht en Delft. Alle locaties worden gerund door leeftijdsgenoten die de lasergamepistolen bij Rens inkopen en vervolgens verhuren.

Bron: De Ondernemer

×