Joost Luttge, van bedrijfstrainer naar franchisenemer Young Engineers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

young engineers franchise
Joost Luttge is sinds begin dit jaar franchisenemer van de formule Young Engineers. De franchiseformule maakt techniek en programmeerlessen op basis van LEGO ® kits voor basisschoolkinderen van de leeftijd 6 tot en met 12 jaar. Joost is actief in de regio Den Haag. De franchisenemer kijkt terug op een goede start. “Ik ben tevreden over de formule. De vraag naar wetenschap en techniek is nog steeds groeiende.”

Door een faillissement kwam Joost zonder werk te zitten en maakte toen de keuze om te gaan ondernemen. “Ik heb me op meerdere formules georiënteerd. Zowel op horecaformules als op Young Engineers. Uiteindelijk liep het bij de horecaformules stuk op de investering.” Joost gaf voorheen bedrijfstrainingen. De link met het onderwijs was snel gemaakt. “Het maatschappelijk nut heeft ook bijgedragen aan de keuze voor Young Engineers. Het draait niet alleen om geld en omzet. We geven bijvoorbeeld ook wel eens gratis workshops in buurthuizen. Het is mooi om te zien hoe je met zoiets basics als LEGO® iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.”

Over het contact met de franchisegever is de franchisenemer ook te spreken. “Ik heb wekelijks contact met de master franchiser. De acquisitie moet je zelf doen. Goede acquisitie skills en didactische- en ondernemersvaardigheden zijn dus wel belangrijk.” Joost geeft ook aan goed ondersteund te worden op bepaalde vlakken. Zo heeft de franchisegever de website gebouwd en zorgt ervoor dat de formule via Facebook onder de aandacht gebracht wordt.

Voor de toekomst heeft Joost concrete plannen gemaakt. Hij wil op lange termijn zijn regio vergroten en het lesmateriaal uitbreiden. Daarnaast is Joost per 1 september op zoek naar een collega voor het geven van de lessen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.