Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jos Jongstra nieuwe directeur Centraal Bureau Drogisterijbedrijven

13 januari 2021
Per 1 april a.s. wordt Jos Jongstra de nieuwe directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Jongstra treedt in de plaats van Marten Hummel bij deze koepelorganisatie van drogisterijen. Marten Hummel gaat met pensioen en draagt daarom de rol over. Het CBD wil met de intrede de continuïteit garanderen.

Jongstra heeft veel ervaring binnen de retail. Jongstra was directeur bij de Nederlandse Drogisterij Service, waar hij onder andere responsabel was voor drogisterijen van D.I.O en DA. Daarnaast gaf hij bij Etos leiding aan de winkelorganisatie, ontwierp hij een apotheekformule en was hij directeur van De Tuinen. Jongstra was al een bestuurslid bij het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles geneesmiddelen en financiën.

“Ik en het gehele bestuur zijn heel blij met de benoeming van Jos Jongstra”, laat CBD-voorzitter Ed van de Weerd weten. “Ik heb veel vertrouwen dat Jos de positie van de drogist als het voorportaal van de eerste lijn zorg verder gaat uitbouwen. Onder zijn leiding zal de sector blijven investeren in kwaliteit en verantwoorde zorg.”

‘’Ik ben blij met mijn toekomstige functie als directeur van het CBD. Drogisterijen zijn retailers met een maatschappelijke rol’’, aldus Jongstra. “De drogist heeft onder meer tijdens de coronacrisis laten zien onmisbaar te zijn als de laagdrempelige en persoonlijke adviseur in gezondheid, welbevinden en hygiëne.”

 

 

×