Jouw Marktkraam breidt uit naar buitenland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Jouw Marktkraam gaat volgend jaar uitbreiden naar Duitsland en België.  Dit laat eigenaar Pier Sambrink weten aan RetailWatching. “In 2017 willen we de eerste vestigingen in België en Duitsland openen. Daarover zijn al vergevorderde gesprekken gaande.” De formule waar mensen hun goederen via een kraam kunnen verkopen zonder zelf aanwezig te zijn bestaat alweer 3 jaar.

Doorsnee worden er per maand twee nieuwe vestigingen geopend. Bij het kiezen van locaties richt het bedrijf zich vooral op steden die groter zijn dan 40.000 inwoners. De kramen waren aanvankelijk bedoeld voor particulieren om gebruikte, zelfgemaakte of nieuwe spullen te verkopen. Echter ziet Sambrink nu ook de zakelijke markt uitbreiden. “Het runnen van een fysieke winkel is een hoop werk, en naarmate we bekender worden, zien we dat steeds meer ondernemers dat via ons proberen.”

Franchisenemers verdienen hun geld door de kraamhouders elke week een bepaald bedrag te laten betalen. Voor de kraamhouders kost de kraam, afhankelijk van de locatie, zo’n 20 tot 35 euro huur per week. Het geld wat met de verkoop binnen komt, is wel volledig voor de kraamhouders.

Inmiddels heeft het bedrijf al 35 winkels in het Nederland. Het streven is om dit aantal op termijn minimaal te verdubbelen. “Eerst maar eens naar zeventig tot tachtig winkels, daarna kijken we aan de hand van een vlekkenplan naar verdere groei.” De vestigingen van Jouw Marktkraam zijn vrijwel altijd zeer gewild. Sambrink: “Nieuwe winkels in Nederland worden met wachtlijsten geopend.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website