Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo breidt samen met franchisenemer uit

Volgens Jumbo zal hun marktpositie in de regio Zuid-Holland de komende jaren aanzienlijk toenemen. Dat zou het gevolg zijn van de verstevigde samenwerking die het supermarktbedrijf en de Koornneef Retailgroep aankondigen op 18 mei jl. Supermarktondernemer Edward Koornneef neemt de komende maanden de Jumbo winkel in Scheveningen en Jumbo Foodmarkt in Leidschendam over. Ook opent Koornneef in de tweede helft van volgend jaar een Jumbo Foodmarkt op een nieuwe locatie in Naaldwijk.

Daarnaast hebben Jumbo en Koornneef een overeenkomst gesloten voor een verdere uitbreiding met nieuwe locaties die de komende jaren aan de gezamenlijke winkelportefeuille worden toegevoegd. Koornneef maakte in 2016 als AH-franchisenemer de overstap naar Jumbo en exploiteert sindsdien vier Jumbo winkels in Naaldwijk, Kwintsheul, Wateringen en Oud-Beijerland.

Overnames in Leidschendam en Scheveningen

Koornneef zegt ernaar uit te kijken om zich ook in de regio Haaglanden te vertegenwoordigen. Hij wil de klanten kennis te laten maken met zijn ondernemerschap: “Per 1 juli nemen we Jumbo Scheveningen over, die op termijn wordt verbouwd naar een grotere Jumbo met regionale functie. Vervolgens zal dit najaar Jumbo Foodmarkt Leidschendam worden overgenomen. Die zal na een verbouwing verder zal gaan onder de naam Jumbo Foodmarkt Koornneef Mall of the Netherlands.”

Foodmarkt Naaldwijk

Naast de overnames van de Jumbo winkels in Leidschendam en Scheveningen, realiseert Koornneef een nieuwe Jumbo Foodmarkt in hartje Naaldwijk. De deuren van deze winkel openen naar verwachting in oktober 2022. Edward Koornneef ziet uit naar de opening: “Deze nieuwe Jumbo Foodmarkt wordt voorzien van een uitgebreid assortiment om klanten te inspireren. Er zijn ook wereldkeukens waar zij voor uiteenlopende vers bereide maaltijden terecht kunnen. Ze kunnen ter plekke genieten of het mee nemen. Het wordt een waar foodwalhalla met een aantrekkingskracht tot buiten de regio. Ik zie ernaar uit om met gemak, service en foodbeleving van al onze klanten in de regio échte Jumbo fans te maken.”

Nieuwe locaties

De komende jaren zullen er nog een aantal nieuwe locaties door Koornneef aan de gezamenlijke winkelportefeuille worden toegevoegd. Koornneef zal, na de Maripaan groep in Groningen, de tweede ondernemer zijn met een Jumbo Foodmarkt. Jumbo CFO Ton van Veen: “Met de inbreng van bevlogen ondernemers zoals Edward Koornneef willen we graag verder groeien en het Jumbo Foodmarkt concept verder ontwikkelen. Partnerships als deze vormen de motor achter onze groeiambities . Zij zijn een prachtig voorbeeld van hoe franchise tot een win-win situatie kan leiden. Samen ondernemen is samen winnen!”

×