Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo en Jan Linders versterken winkelbestand

04 november 2021
Jumbo Supermarkten en de regionale keten Jan Linders Supermarkten hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge verkoop van enkele winkellocaties in Limburg en Noord-Brabant. De winkels zullen worden omgebouwd.

Jumbo neemt van Jan Linders supermarkten over in Weert (Molenakkerplein) en Nederweert (Burgemeester Hobusstraat). Jan Linders neemt op zijn beurt Jumbo winkels over in het Brabantse Vlijmen (Oliemaat) en Drunen (Grotestraat), alsmede in Wanssum (Burgemeester de Weichshavenstraat) in Noord-Limburg.

Het plan is om de winkel in Weert begin 2022 om te bouwen naar de Jumbo formule en de winkel in Nederweert medio 2022. De overgang van de Jumbo winkels in Vlijmen, Drunen en Wanssum naar de formule van Jan Linders is gepland voor in het tweede kwartaal van 2022.

Franchisenemer Roel Heerschap exploiteert nieuwe Jumbo winkels

Volgens Ton van Veen, CFO van Jumbo, heeft Roel Heerschap veel ervaring met het runnen van Jumbo winkels in deze regio zoals de voormalige C1000 winkel in Heel, die hij succesvol heeft omgebouwd naar Jumbo. “Roel heeft flinke ambities en we hebben er daarom alle vertrouwen in dat het hem ook op deze nieuwe locaties lukt om boodschappen doen naar een hoger niveau te tillen.”

Door deze nieuwe uitdaging is Roel Heerschap blij met erkenning die hij krijgt. “Ik ben erg trots op de samenwerking met Jumbo en vooral ook dankbaar voor het vertrouwen in mijn team en mijzelf als ondernemer. Het is geweldig om de mogelijkheid te krijgen mijn ambities waar te maken.”

Versterking winkelnetwerk

“We streven altijd naar een verdere versterking van ons winkelnetwerk en daarom kijken we continu naar de optimale spreiding van onze locaties. Deze voorgenomen ‘ruilkoop’ met Jan Linders pakt voor beide partijen gunstig uit. Voor Jumbo is het een mooi vooruitzicht om ook in Weert en Nederweert haar klanten de leukste boodschap te kunnen blijven bieden”, aldus Van Veen.

Nieuw winkel concept 2023

Daarnaast gaan Jumbo en ondernemer Geert Benders samen een nieuw winkelconcept ontwikkelen dat medio 2023 klaar moet zijn. De nieuwe winkel zal dan een combinatie zijn van een supermarkt met een gevarieerd aanbod en een gemakswinkel, die klanten een brede keuze biedt tussen de verschillende producten. “We zijn erg blij met zo’n creatieve supermarktondernemer als Geert Benders aan boord. Twee jaar geleden stapte Benders als voormalig Plus ondernemer over naar Jumbo met het voornemen om samen een nieuw concept op te zetten waarin elementen van supermarkt, versmarkt en horeca samengaan”, aldus Van Veen.

×