Jumbo en La Place behalen goed resultaat eerste halfjaar

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Jumbo thuisbezorgen

In het eerste halfjaar van 2017 heeft Jumbo Groep Holding uitstekend gepresteerd. De consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg met 4,7% naar €3,757 miljard, goed voor een marktaandeel van ruim 19%.

Jumbo heeft verdere winkels vernieuwd, een stadsconcept van gemakswinkels gelanceerd, de online-activiteiten uitgebouwd en La Place voorzien van een toename in vestigingen. Deze onderwerpen staan in het teken van de invulling van de groeistrategie van Jumbo voor het eerste half jaar van 2017.

Terwijl het aantal winkels per saldo gelijk is gebleven (580) is de omzetstijging van Jumbo volledig voor rekening van de autonome groei in de bestaande winkels (+4,0%). Hiermee heeft Jumbo het marktgemiddelde overtroffen (+2,7%, bron GfK). “Door onze sterke marktpositie en voortdurende klantfocus hebben we een stevige basis gelegd voor verdere groei. Klanten hebben veel waardering voor onze winkelformule en onze jaar- en seizoenaanbiedingen. We zorgen ervoor dat onze prijzen laag blijven, zonder concessies te doen aan de kwaliteit”, zegt CEO Frits van Eerd. “

Ondanks dat het absolute aantal winkels in het afgelopen halfjaar gelijk is gebleven zijn er veertien winkels volledig vernieuwd en werden er vier nieuwe winkels geopend. Voor de tweede helft van dit jaar staan nog 18 winkels op de planning om verbouwd te worden en verwacht Jumbo nog acht nieuwe winkels te openen. Dit jaar werd er in mei de eerste binnenstedelijke gemakswinkel van Jumbo geopend. In Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen verwacht de supermarktformule later dit jaar nog meer binnenstedelijke gemakswinkels te openen.

Nieuw Franchiseconditiestelsel
Begin juli stemden Jumbo ondernemers massaal in met een nieuw vijfjarige franchiseconditiestelsel.
Van Eerd: ”De goede samenwerking met onze ondernemers is een belangrijke sleutel tot succes. Alleen samen kunnen we onze groeiambities waarmaken.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website