Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo en La Place openen eerste combinatiewinkel 

Franchiseformule Jumbo en La Place openen dinsdag 23 mei a.s. de eerste combinatiewinkel in het centrum van de stad Groningen, meldt het Algemeen Dagblad. De winkel die wordt geopend is een zogenaamde gemak winkel volgens een vernieuwd concept. “We combineren het beste van Jumbo met het beste van La Place”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Innovatie en Formule van Jumbo tegenover het Algemeen Dagblad.

Eerder melde wij al over de plannen van Jumbo om samen met La Place een winkel te openen. De samenwerking komt voort uit de boedel van het failliete V&D. Die overname stelt de supermarktketen nu in staat om snel grootte stappen te zetten. “De combinatie tussen Jumbo en La Place is aantrekkelijk voor Jumbo, omdat in de horeca veel hogere marges gelden dan in de supermarkt. Daar draait het vaak om een paar cent per product”, aldus Cloosterman-van Eerd.

Bart van den Nieuwenhof, directeur van La Place, is blij met de overname door Jumbo vorig jaar: “Bij V&D werkte we voor een holding, wij verdiende geld voor V&D, maar wij kregen er niks voor terug om te investeren”. Na het omvallen van V&D werden de uitbreidingsplannen van La Place geblokkeerd door Sun Capital, de eigenaar van V&D. De restaurants dreigden ook failliet te gaan, de redding van La Place zijn de vestigingen buiten de V&D winkels om, met deze vestingen was echter niets aan de hand.

Na de gesprekken met Jumbo had Van den Nieuwenhof er weer vertrouwen in: “La Place zat vast in een organisatie die ondernemingszin de kop in had gedrukt. Nu zit ik aan tafel met een familie die visie heeft, die snel terrein wil willen met La Place en voor de lange termijn gaat. Fouten maken mag hier, zo lang je er maar van leert. Hier is geloof, nieuw vertrouwen in ons merk.”