Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo en Picnic zetten een limiet op zeep en handgel

Dankzij het coronavirus is de vraag naar zeep en handgel hard gestegen. De vraag is nu zo snel gegroeid dat winkelketens maatregelen moeten nemen door een limiet op te stellen.

Supermarktketen Jumbo laat in een reactie weten dat er een grote piek in de vraag voor een beperkte beschikbaarheid van de zeep en desinfecterende middelen zorgt. Nu heeft Jumbo de maatregel opgesteld dat klanten tijdelijk nog maar maximaal één bestelling in de webshop kunnen doen. ‘’Zo hopen we dat klanten toch voor al hun boodschappen bij ons terecht kunnen.’’

Onlinesupermarkt Picnic liet eerder in een reactie ook al weten dat er een limiet op de hoeveelheid zeep, desinfecterende gels en tissues ingevoerd werd. Klanten van Picnic kunnen tijdelijk afhankelijk van het product nog maar één of twee stuks bestellen. ‘’Dit moet voorkomen dat een kleine groep mensen alle producten opkoopt’’, aldus Michiel Mulder, medeoprichter van Picnic.

Bij de drogisterijketen Etos zijn ze echter te laat met maatregelen, via de webshop laat Etos weten dat vrijwel alle merken handgel tijdelijk niet op voorraad zijn. “Door recente ontwikkelingen zijn de producten eerder uitverkocht dan gepland”, aldus een woordvoerder van Etos.

Bij andere supermarktketens is, voor zover bekend, nog geen limiet gesteld op zeep en handgel.

×