Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo Food Groep krijgt predicaat Koninklijk

04 oktober 2021

Koning Willem-Alexander heeft aan supermarktformule Jumbo het recht verleend om het predicaat Koninklijk te voeren. Het Brabantse familiebedrijf gaat vanaf nu door het leven als Koninklijke Jumbo Food Groep. De familie Van Eerd kreeg het nieuws over de koninklijke beschikking tijdens de 100-jarige jubileumviering te horen. Hier waren onder andere leveranciers, ondernemers en medewerkers bij aanwezig. 

Jumbo Food Groep CEO Frits van Eerd noemt de koninklijke titel een bekroning op 100 jaar ondernemerschap. “Dit is een mijlpaal waar we ongelofelijk trots op zijn. We beschouwen deze titel als een brede erkenning voor de inspanningen die we leveren om boodschappen doen elke dag leuker te maken. Dat doen we met enorm veel passie, samen met de Jumbo ondernemers, onze partners en leveranciers, én natuurlijk onze 100.000 medewerkers. Het predicaat Koninklijk straalt af op de geweldige inzet van al deze mensen. Én niet te vergeten op onze miljoenen trouwe klanten, voor wie wij steeds een extra stap blijven zetten. Als Koninklijke Jumbo Food Groep blijven we dat doen, óók de komende 100 jaar.”

Burgemeester Kees van Rooij feliciteert Jumbo Food Groep met de Koninklijke titel. “Alleen organisaties die in hun vakgebied een zeer belangrijke plaats innemen en van landelijke betekenis zijn, komen in aanmerking voor deze eretitel. Als lokale Brabantse speler is het familiebedrijf in 100 jaar uitgegroeid tot een onderneming van nationale en inmiddels ook internationale betekenis. Het ondernemerschap van de familie Van Eerd is een inspiratiebron voor veel andere bedrijven. Ik wens de Koninklijke Jumbo Food Groep dan ook veel succesvolle jaren toe in de tijd die voor ons ligt.”

Geschiedenis Jumbo

Karel van Eerd startte op 3 oktober 1921 een groothandel in levensmiddelen in Veghel. Later in de jaren 60 kwamen daar de eerste supermarkten bij. In 1996 besloot Van Eerd samen met zijn kinderen Colette, Frits en Monique dat Nederland toe was aan een nieuw type supermarkt: anders, beter én goedkoper. De eerste Jumbo supermarkt opende in ’s-Hertogenbosch. In de jaren daarna maakte Jumbo een flinke groei door, mede door overnames van Super de Boer, C1000, La Place, EMTÉ en Agrimarkt. Het bedrijf staat inmiddels op de tweede plek in Nederland onder de supermarkten. In 2019 opende Jumbo haar eerste winkels in België. Komende jaren zullen daar tientallen nieuwe vestigingen bij komen.

×