Jumbo hoogst gewaardeerde supermarkt

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

jumbo winkel

Jumbo wordt in vergelijking tot de andere supermarktketens het hoogst gewaardeerd door de Nederlandse consument. De Veghelse supermarkten worden beoordeeld met gemiddeld een 7,54, op de voet gevolgd door Hoogvliet (7,52) en Albert Heijn (7,49). Dat blijkt uit het panelonderzoek van TROS Radar onder ruim 52 duizend consumenten.

Op het gebied van klantenservice scoort Jumbo het hoogst. Albert Heijn wordt het beste gewaardeerd om het interieur en assortiment. Voor het prijsniveau krijgt de Zaanse supermarktketen een van de laagste cijfers. De ondervraagden beoordelen de prijzen bij Coop het slechtst, terwijl Lidl en Aldi op dit punt het best scoren. De twee Duitse supermarktketens krijgen weer de slechtste cijfers voor interieur, assortiment en klantenservice.

Verder hebben de meeste mensen de afgelopen zes maanden boodschappen gedaan bij Albert Heijn. 72 procent van de consumenten bezocht Albert Heijn, gevolgd door Lidl (63 procent) en Aldi (49 procent). 44 procent van de consumenten bezocht een supermarkt van Jumbo.

De hoogte van de prijzen is voor de meeste consumenten (43%) de belangrijkste reden om voor een supermarkt te kiezen. Dit aantal wordt gevolgd door achttien procent die de locatie het belangrijkst acht, en twaalf procent voor het assortiment. Kwaliteit van de producten is goed voor negen procent van de stemmen.

Gemiddeld bezoekt het panel een keer per week een supermarkt. Een procent doet dagelijks boodschappen. Vrijdagochtend is het populairste tijdstip voor het doen van boodschappen, terwijl zondag de minst geliefde dag is

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise