Jumbo klaar om door te groeien

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Jumbo heeft 20 miljoen aan dividend uitbetaald en heeft vorig jaar een winst van 109 miljoen euro gerealiseerd. De supermarktketen zat eerst diep in de rode cijfers door het overnemen van supermarktketens Super de Boer en C1000 maar ziet nu betere tijden tegemoet, meldt Retailnews.

Chief Financial Officer, Ton van Veen, vertelt aan NRC dat de overnames goed verlopen zijn en het nu veel geld oplevert. De raad van bestuur ontving vorig jaar 6 miljoen euro van Jumbo. “Ik vind het niet meer dan redelijk dat degenen die met die overnames het meeste risico liepen daar nu van profiteren”, zegt van Veen. Doordat de schulden nu minder zijn, is Jumbo instaat om door te groeien en een overname te doen. “Maar dan moet er wel iets te koop zijn”, aldus van Veen.
De supermarktketen wil naast de gebruikelijke supermarkten zich dit jaar ook richten op kleinere gemakswinkels in de binnensteden en op stations. Voor nu ligt de focus van Jumbo nog op Nederland, maar expansie in het buitenland sluit Van Veen niet uit.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website