Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo neemt supermarktketen Agrimarkt over van CZAV

Jumbo Supermarkten is voornemens om een transactie te sluiten met de coöperatie CZAV over de verkoop van alle aandelen inclusief vastgoedlocaties van de supermarktketen Agrimarkt aan Jumbo. Dat maken beide organisaties vandaag bekend. Het gaat om in totaal zes winkels in het Zuidwesten van Nederland. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De Agrimarkt winkels die deel uitmaken van de voorgenomen verkoop bevinden zich in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen. In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt zijn momenteel 360 mensen in dienst. Jumbo streeft naar optimaal behoud van de werkgelegenheid en ziet nieuwe kansen voor de medewerkers binnen de Jumbo organisatie. De ondernemingsraden van Agrimarkt, CZAV en Jumbo hebben positief advies gegeven over de plannen. De transactie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ACM.

Strategische overweging CZAV

“We hebben met het management van Agrimarkt de afgelopen jaren verschillende strategische opties onderzocht en gekeken hoe we de regionale Agrimarkt formule verder kunnen uitbouwen,” aldus algemeen directeur Antoon van Vugt. Gezien de ontwikkelingen in de supermarktwereld is het voor ons duidelijk dat de Agrimarkt winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule in een retailomgeving waar de focus ligt op het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.” De door CZAV geëxploiteerde AgriSneltank tankstations en de AgriSnellaad laadpunten blijven uitstekend passen in de groeistrategie van CZAV. Deze activiteiten blijft CZAV voortzetten.

Mooi en breed aanbod

“Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities,” zegt Jumbo CEO Frits van Eerd. “De Agrimarkt winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest Nederland. Daarnaast stelt de voorgenomen overname ons in staat om onze marktpositie hier verder te verstevigen. Eerder dit jaar hebben we een logistieke hub geopend in Middelburg voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. In combinatie met deze winkels die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.”

×