Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo opent Nationaal DC in Nieuwegein

03 augustus 2020
Jumbo is gestart met de belevering van de eerste bijna 100 Jumbo winkels in het land, vanuit het geautomatiseerde nationale distributiecentrum (NDC) in Nieuwegein voor droge kruidenierswaren. De eerste winkels die vanuit dit NDC worden beleverd, liggen in het westen en noorden van het land. Komende weken worden hier stapsgewijs steeds meer Jumbo winkels aan toegevoegd, zodat voor eind 2020 alle ruim 670 Jumbo winkels in Nederland en België vanuit dit NDC beleverd worden.

Afgelopen weken is het distributiecentrum ingeladen met de ruim 11.000 verschillende artikelen die vanuit dit DC worden beleverd. Dit proces heeft zo’n anderhalve maand geduurd. Na zorgvuldige testen is het NDC nu gereed om de eerste winkels te beleveren. “Vier jaar geleden alweer maakte we de eerste plannen voor dit nieuwe NDC. En nu is het zo ver! De ingebruikname van het distributiecentrum is voor Jumbo een enorme stap, na jaren van voorbereiding. We hebben veel getest om de livegang zo goed mogelijk te laten verlopen. We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken”, aldus Karel de Jong, directeur Supply Chain van Jumbo Supermarkten.

Succesvolle groei

“Dit nieuwe distributiecentrum draagt bij aan de succesvolle groei van Jumbo”, vervolgt De Jong. “We werken aan een verdere toename van het aantal reguliere winkels, Foodmarkten en Jumbo City’s en ook in België timmeren we hard aan de weg. Daarnaast breidt ons assortiment steeds verder uit. Het aantal artikelen in deze categorie langer houdbare producten zal de komende jaren naar verwachting stijgen tot ruim 16.000 stuks. Via dit NDC zal ons grote assortiment haar weg vinden naar alle Jumbo klanten. Om deze groei in goede banen te leiden, legt het NDC zich toe op een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten. Ook voor de landelijke distributie van een deel van de verse producten onderzoeken we nu de mogelijkheden voor een gemechaniseerd NDC in Nieuwegein.”

Meest duurzaam ontworpen pand ter wereld

Jumbo heeft voor de nieuwbouw in Nieuwegein het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat gerealiseerd en het pand is daarmee volgens BREEAM het meest duurzaam ontworpen pand ter wereld. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, heeft Jumbo zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt. De centrale ligging van Nieuwegein zorgt er daarnaast voor dat de afstanden naar de winkels en de regionale distributiecentra relatief lager zullen zijn dan tot nu toe het geval was. Dit draagt vanzelfsprekend ook bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De duurzaamheidsaspecten zijn onderdeel van de duurzaamheidsplannen van Jumbo op het gebied van klimaatbewust en toekomstbestendig bouwen en distribueren.

×