JUMBO sluit 2017 succesvol af met recordomzet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Jumbo Groep Holding kan terugkijken op een succesvol jaar. 2017 bevatte op tal van fronten sterke resultaten. De consumentenomzet onder de Jumbo vlag steeg dit boekjaar met 5% ten opzichte van 2016 en kwam uit op een recordomzet van € 7,010 miljard, goed voor een marktaandeel van ruim 19%.

De omzetstijging komt grotendeels voor rekening van de autonome groei in de bestaande Jumbo winkels, deze is uitgekomen op 4,2% en ligt wederom ruim boven het marktgemiddelde van 2,9% (bron: GfK, week 50). Het aantal Jumbo vestigingen is in 2017 beperkt toegenomen tot 585 winkels. De omzet van restaurantketen La Place groeide met maar liefst 34,1% tot € 123,3 miljoen. De autonome omzetgroei in de bestaande restaurants bedroeg 5,2%. Met deze resultaten legt het supermarktbedrijf een stevig fundament voor verdere groei.

Jumbo Groep Holding is klaar voor een volgende groeifase. In 2017 is hiervoor de basis gelegd met de vernieuwing en uitbreiding van het bestaande winkelbestand en de introductie van het gemakswinkelconcept Jumbo City. Het aantal bestellingen via Jumbo.com en de Jumbo app is in 2017 ruim verdubbeld. La Place kreeg er in één jaar tijd ruim 30 vestigingen bij – in Nederland een unicum voor restaurants van deze omvang.

“Jumbo blijft zich onderscheiden door klantgerichtheid en een sterk aanbod van hoge kwaliteit tegen lage prijzen,” zegt CEO Frits van Eerd. “Dat zijn immers exact de redenen waarom al onze klanten terug blijven komen, elke week opnieuw.” Ten behoeve van haar miljoenen klanten heeft Jumbo in 2017 een prijsverlaging op honderden dagelijkse producten doorgevoerd en fors geïnvesteerd in de kwaliteit hiervan. “Deze focus op de klant gaan we in het nieuwe jaar nog veel meer uitbouwen. We blijven verder investeren in de aantrekkelijkheid van onze winkels, en gaan nog meer de nadruk leggen op innovaties, vooral in ons assortiment en op het vlak van ‘foodbeleving’.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website