Jumbo verkoopt twee bedrijven

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

jumbo winkel

Eind vorige week heeft Jumbo laten weten in zijn jaarverslag dat de winst van de supermarktketen is opgelopen naar 42,6 miljoen. Een jaar eerder was dat nog 26,8 miljoen.

Het Financieele Dagblad stelt dat de winst nu nog maar 0,8% van de omzet is, maar dat Jumbo graag naar twee tot drie procent toe wil. Jumbo verwacht dit jaar al betere winstcijfer, omdat er niet meer afgeschreven hoeft te worden op de acquisities van Super de Boer en C1000.

CFO Ton van Veen stelt dat Jumbo vorig jaar met Kerst en Pasen goed presteerde en groeide met 1,8% bij een marktgroei van circa 1%. In deze periode groeide de winkel harder dan de markt en heeft daarvoor ruimte om meer te investeren in haar winkelbestand en de online-uitrol. Van Veen denkt dat er eind dit jaar 150 bezorgbusjes boodschappen van Jumbo bij klanten thuisbezorgen. Op dit moment rijden er ongeveer twintig busjes in de omgeving Utrecht en Eindhoven.

Van Veen laat verder weten dat er inmiddels een koper is gevonden voor de bedrijfsonderdelen B.sis en Retail Accounting. Zij ondersteunen de winkels op administratief en technisch gebied. Begin dit jaar kondigde Jumbo een reorganisatie aan, waar de verkoop nu onderdeel van uit maakt. Bij deze reorganisatie worden 190 van de 925 voltijdbanen geschrapt, wordt het servicekantoor in Amersfoort gesloten en de eigen centrale slagerij in Beilen verkocht. Op die manier probeert Jumbo een klantgerichtere en slagvaardigere organisatie te creëren.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website