Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo zet duurzame stap

18 december 2018
Op 18 december 2018 hebben Jumbo, DAF en VDL de eerste volledig elektrische vrachtwagen voor winkeldistributie gepresenteerd. Met deze actie zet de supermarktketen een nieuwe stap in de duurzame richting van winkelbevoorrading.

“Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. We willen ervoor zorgen dat onze impact op het milieu door onze producten en bedrijfsvoering zo klein mogelijk is. De inzet van deze zero-emissie vrachtwagen draagt bij aan het realiseren van ons Klimaatplan. Hierbij willen we vooroplopen met de verduurzaming van ons wagenpark. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot van ons transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008”, aldus Frits van Eerd.

Winkeldistributie

De truck, ontwikkeld door DAF en VDL, heeft een bereik van maximaal 100 kilometer en zal ingezet worden vanuit het distributiecentrum in Veghel. “Het is geweldig dat drie Brabantse ondernemingen de handen ineen hebben geslagen om de DAF CF Electric VDL E-power in gebruik te nemen. Hiermee spelen Jumbo, DAF en VDL in op de ontwikkelingen van het emissievrije transport en het streven naar geluidsreductie in stedelijke gebieden. Deze e-truck biedt de wereld vooruitgang op het gebied van de verduurzaming van het goederen- en distributietransport”, aldus Willem van der Leegte, president-directeur van VDL Groep.

“De transportsector staat aan de vooravond van een grote transitie. Het ziet er naar uit dat voor distributie in stedelijke gebieden elektrische trucks binnen afzienbare tijd de norm worden. Ik ben bijzonder trots dat DAF vandaag samen met VDL en Jumbo deze eerste intensieve praktijktest begint. Met de gegevens en ervaringen die we hiermee verzamelen op het gebied van technologie en operationele inzet, kunnen we dit model verder verfijnen en volledig laten aansluiten op de marktbehoefte”, aldus Harry Wolters, president van DAF Trucks.

×