Kabinet Rutte zet zich in voor ondernemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Uit de miljoenennota 2016, welke is bekendgemaakt op 15 september j.l, is gebleken dat kabinet Rutte zich gaat inzetten voor ondernemers. Het kabinet wil namelijk in 2016 meer ruimte bieden voor vernieuwende ondernemers. Veel van de voorgestelde maatregelen worden echter pas in 2017 ingevoerd.

Allereerst is er de maatregel om de arbeidskosten van de werkgever te verlagen. Er komt een tegemoetkoming van maximaal 2.000 euro per jaar voor werkgevers die mensen rond het minimumloon in dienst hebben. Het doel hiervan is om het verschil tussen het bruto en netto loon te verkleinen. De invoering van deze maatregel zal in 2017 plaatsvinden.

Bovendien zal het kabinet 50 miljoen euro reserveren voor startups en MKB-bedrijven. Het komende jaar wordt vastgesteld op welke wijze dit wordt vormgegeven als aanvulling op reeds bestaande faciliteiten voor startups/mkb, zoals de seed-capital regeling en de co-investeringsfaciliteit. Deze maatregel zal ook in 2016 pas ingevoerd worden.

Tenslotte komt er volgend jaar een vereenvoudiging van twee regelingen voor subsidies van bedrijven met kosten voor onderzoek en ontwikkeling. De RDA-aftrek en de WBSO-regeling worden samengevoegd.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.