Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kandidaten voor overname Mexx

Frits Kemp, de Nederlandse curator van franchiseformule Mexx, is met twee partijen in gesprek die interesse hebben in het overnemen van de failliete modeketen. Dat liet de curator afgelopen maandag weten. Wie de twee kandidaten zijn wilde hij niet bekend maken.

Eind 2014 werd de franchiseformule failliet verklaard. In navolging op het faillissement van de Nederlandse tak gingen ook de Belgische en Duitse tak over de kop. De Belgische collega van Frits Kemp, Valère Vereecke, is in gesprek met die mogelijke overname kandidaten.

Beide curatoren spreken de hoop uit dat ze de gesprekken eind deze week af kunnen ronden. De verschillende partijen hebben inmiddels een nieuw businessplan voorgeschoteld gekregen. ‘’We zijn druk aan het onderhandelen om de punten op de i te zetten’’, aldus de Nederlandse curator tegenover de Volkskrant.

Eerder berichtten verschillende media dat de merknaam van Mexx geveild zou worden. Deze veiling zal echter geannuleerd worden, laat Kemp weten. Volgens hem was de aanzegging vooral een formaliteit om een termijn veilig te stellen.