Kappersketen Wave mikt op luxesegment

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Kappersorganisatie Wave heeft groeiplannen in ons land. Ook ziet dit bedrijf mogelijkheden voor een nieuwe formule voor consumenten die wat meer over hebben voor het onderhouden van hun haardos. De organisatie werkt daartoe aan een plan voor de start van een kappersketen in het meest luxe marktsegment en kijkt tegelijkertijd naar de oprichting van een franchiseformule voor schoonheidssalons. Dat meldt directeur Peta Klaassen in het Financieele Dagblad.

De formuleorganisatie achter Cosmo, Team Kapsalon en Hairmaxx wil het aantal aangesloten kappers dit jaar laten groeien met vijf procent. De groeiplannen komen in een periode dat de marktpositie van de kapper onder druk staat. “Wij zullen onze leidende positie beschermen en waar mogelijk uitbreiden”, aldus Klaassen.

Wave mikt op de luxe-consument omdat consumenten volgens de directeur minder naar de kapper gaan, maar de keren dat ze gaan, geven zij wel iets meer geld uit. Daardoor is de omzet van Wave redelijk stabiel gebleven (63 miljoen euro).

Bron : Retailnews / Het Financieele Dagblad

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 10 augustus 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise