Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Keukenfabrikant Kvik opent nieuwe designwinkel in Amsterdam

01 december 2022

De Deense keukenfabrikant Kvik opende 1 december jl. een nieuwe designwinkel in Woonmall Villa ArenA in Amsterdam. Het is de tweede vestiging van de in totaal achtentwintig winkels in Nederland dat is gebouwd volgens het nieuwe winkelconcept van Kvik. Verlichting, geur, muziek en aankleding hebben hierin een centrale rol; elementen die moeten bijdragen aan een huiselijke en toegankelijke sfeer. De winkel wordt geleid door Amsterdammer Michel van Niekerk (54) en beschikt over een zorgvuldig geselecteerd assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten. 

Voor ieder wat wils

Met een hoop relevante werkervaring op zak, onder meer in de verkoop en sales bij bekende keukenmerken, heeft franchisenemer Michel een duidelijke visie voor zijn winkel in Amsterdam: “Transparantie en open communicatie staan bij mij hoog in het vaandel. Bij ons weet je als klant waar je aan toe bent, van de prijs tot de levering. Zo houd ik mijn klanten tevreden.” Of de designs zullen aanslaan bij het Amsterdamse volk, heeft Michel geen twijfel. “De ontwerpen van Kvik zijn elegant en tijdloos en passen hierdoor in elk huishouden. Bovendien heeft Kvik een duidelijke duurzaamheidsagenda. En of je nu een grote of kleine woning hebt, of een groot of klein budget, iedereen kan bij Kvik terecht.”

Een centrale plek

De nieuwe Kvik winkel bevindt zich op de derde verdieping van de Amsterdamse woonboulevard en wordt omgeven door diverse woonwinkels. “Klanten kunnen bij ons gemakkelijk een bezoekje aan de winkel combineren met een bezoek aan andere meubelspeciaalzaken. Directe concurrentie hebben we niet, aangezien wij de enige winkel zijn die Deens design aanbiedt,” vertelt Michel. “Daarnaast is de vestiging zowel met het openbaar vervoer als de auto goed te bereiken. Onder de woonboulevard zijn 2.500 parkeerplaatsen beschikbaar.”

Een toegankelijke en huiselijk sfeer

Afgelopen jaar heeft Kvik een nieuw winkelconcept gelanceerd. Kvik Amsterdam is de tweede vestiging van de in totaal achtentwintig winkels in Nederland met dit nieuwe concept. “De sfeer is huiselijk, alsof je bij een vriend of vriendin op de koffie bent,” vertelt Michel. “Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd waar je met bezoekers kunt zitten. Bijvoorbeeld in de designhoek. Hier laten we klanten de diverse materialen, kleuren en accessoires zien en stellen we combinaties samen. Zo ontwerpen we met elkaar een design op maat, maar dan wel voor een betaalbare prijs.”

In de winkel is een speciale looproute vastgesteld. Bezoekers worden zo door een Kvik medewerker langs de verschillende Deense designs geleidt. Michel: “Samen met twee designers van Kvik heb ik nagedacht over wat ik in de showroom wil laten zien, hoe ik dit wil en wanneer. Zo is er een goede mix ontstaan tussen het soort stijlen, prijzen en kleuren. Ook de nieuwste design van Kvik Avolia en Corisa zijn te bezichtigen.”

Kvik Amsterdam Villa ArenA is gevestigd aan de Johan Cruijff Boulevard 196.

Ontvang gratis meer informatie over Kvik

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kvik

×