Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

KFC en Subway vestigen in Duiven

Duiven staat bekend om zijn diverse aanbod aan winkels zoals Intratuin, Loods 5, IKEA en Makro. Ook McDonalds is geen onbekend terrein als je weleens hebt gewinkeld in Duiven. Nu volgen ook KFC en Subway.

Kentucky Fried Chicken (KFC) maakt samen met Subway gebruik van een pand op bedrijventerrein Seingraaf in Duiven. Het kiprestaurant krijgt een drive thru en Subway krijgt pick up points. De klanten kunnen in hun auto blijven zitten en de bestelling via hun telefoon voltooien. “Dat idee was al geboren voor corona en zal ook na corona blijven bestaan. Het is een nieuw concept dat toevallig ook nog eens coronaproof is”, aldus Justin Koens namens Subway.

De sollicitatieprocedure is al gestart

Begin juni zal KFC Duiven de deuren openen. Zowel de openings- als streefdatum zijn nog niet bekend. “We zullen in de dagen voor en na de opening ook weinig reclame maken op sociale media omdat de ervaring leert dat het dan al druk genoeg is. We willen vanaf het eerste moment de service verlenen die mensen van KFC zijn gewend”, aldus Mark van ’t Loo. Wel is het aantal medewerkers bekend. Dit zullen er ongeveer vijftig zijn. “De medewerkers zullen hoofdzakelijk uit Duiven, Westervoort, Zevenaar en Arnhem komen. De bedrijfsleider en managers zouden iets verder kunnen wonen. Zij moeten beschikken over leidinggevende kwaliteiten en dan is de afstand tot de werkplek iets minder belangrijk.”

Bij Subway zullen er ongeveer 25 mensen gaan werken. De sollicitatieprocedure is al gestart. De toekomstige medewerkers van Subway Duiven volgen nu een training bij de vestigingen in Arnhem. Eind deze maand is de bouwkundige oplevering van het gebouw gepland. Hierna worden de keukens, interieur en infrastructuur aangelegd. Tijdens de sneeuwperiode lag het werk even stil, maar nu verloopt de bouw weer volgens plan.

Een gunstige ligging

Met een ligging nabij de A12 en grote woonwinkels als Loods 5 en IKEA is KFC Duiven zeer tevreden met de nieuwe plek. “Het is een plek waar dagelijks duizenden mensen voorbij komen. Helaas zijn we vanaf de snelweg niet heel goed zichtbaar. Een paal plaatsen, zoals McDonald’s al jaren heeft, is in de huidige tijd lastig vanwege regelgeving. Maar het logo van KFC komt op het hoogste punt van ons pand zodat we toch nog goed te vinden zijn”, aldus Mark.

Ook Subway had plannen voor een grote reclamepaal in Duiven, maar dit bleek helaas niet mogelijk. Desondanks was dit geen reden om te twijfelen aan de nieuwe locatie. “Ons is al in een vroeg stadium vertelt dat dat niet kon. Maar wij denken dat genoeg mensen ons toch weten te vinden. Mensen die een woonwinkel bezoeken maar ook mensen die in de omgeving werken. Netbeheerder Liander zit op korte afstand en daar werken honderden mensen”, aldus Justin.

×