Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

KFC helpt moederconcern Yum Brands aan groei

Yum Brands is de afgelopen maanden weer gegroeid en ontving meer klanten in zijn restaurants. Het Amerikaanse fastfoodconcern is de eigenaar en franchisegever van onder andere de fastfoodketens KFC, Taco Bell en Pizza Hut. Het opvallends was de groei van keten KFC, waar de vergelijkbare omzet met 5 procent steeg. Taco Bell had 4 procent meer opbrengsten. Pizza Hut is stabiel gebleven met een gelijk resultaat.

Als gekeken wordt naar restaurants van Yum Brands die al langer dan een jaar open zijn dan is de omzet met 4 procent gestegen. De omzet uit nieuw geopende restaurants moet daar nog bovenop komen. Wereldwijd werden de afgelopen maanden 310 nieuwe vestigingen aan het restaurantbestand toegevoegd.

Yum zag het omzetcijfer en resultaat onder de streep lager uitvallen. Dit was echter voorzien en is het gevolg van het plan om de komende jaren meer op de franchisenemers te gaan leunen. Het concern zag de omzet dalen met 9 procent en komt daarmee uit op iets minder dan 1,3 miljard dollar. Op jaarbasis ging de winst met 39 procent omlaag tot 262 miljoen dollar.

Volgens kenners is het resultaat in de eerste maanden van het jaar beter dan verwacht. Ook topman Greg Creed sprak van een solide start van het jaar.

 

×