Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

KFC opent eerste energieneutrale restaurants in Almelo en Steenwijk

24 juni 2024

Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van haar bedrijfsvoering. De onlangs geopende KFC-restaurants in Almelo en Steenwijk zijn bekroond met een A+++++ certificering, het hoogste energielabel dat momenteel beschikbaar is. Deze primeur maakt KFC de eerste foodservice-formule in Nederland met volledig energieneutrale gebouwen.

Duurzaamheid en innovatie

De energieneutrale restaurants in Almelo en Steenwijk zijn tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen KFC, verhuurders, franchisepartner Collins Foods Europe, architectenbureau XS Architecten en technisch adviseur DIA Groep. De gebouwen maken gebruik van 100% LED-verlichting, warmteterugwinning op ventilatie- en afzuigsystemen, slim koelbeheer, witte dakbedekking en optimale isolatie van vloeren, muren en daken. Dankzij deze duurzame technologieën verbruiken de restaurants minder energie dan er ter plaatse wordt opgewekt.

Hans Miete, CEO van Collins Foods en de grootste franchisepartner van KFC Nederland, licht toe: “Bij KFC zijn we constant op zoek naar manieren om te verduurzamen. De bekroning van ons eerste energieneutrale restaurantgebouwen is een mijlpaal in onze eigen duurzaamheidsambities op het gebied van vastgoed en ontwikkeling. We kijken ernaar uit om naar dit voorbeeld meer nieuwe duurzame restaurants te openen.”

Meer duurzame initiatieven

Naast de vestigingen in Almelo en Steenwijk heeft KFC ook een duurzame vestiging in Nieuwegein, geopend in 2022. Deze maakt deel uit van een duurzame foodcourt op industrieterrein Het Klooster. Bij de bouw van deze foodcourt is gebruikgemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, en het gehele terrein is volledig gasloos en voorzien van zonnepanelen en LED-verlichting. De duurzame bouwprincipes en milieuvriendelijke protocollen waar volgens gewerkt wordt, benadrukken KFC’s inzet om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren.

De nieuwe energieneutrale KFC-restaurants zijn een belangrijke stap in het verduurzamen van de fastfoodsector en bieden inspiratie voor andere franchisenemers. Met 92 KFC-restaurants in Nederland, waarvan 58 beheerd door Collins Foods, blijft KFC inzetten op duurzame groei en innovatie.

×