KFC kijkt naar nieuwe vestigingslocaties

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

KFC franchise

Voorheen berichtten we dat KFC wil uitbreiden in Nederland, met vijf tot tien nieuwe vestigingen per jaar. De franchise formule is hard op zoek naar extra locaties langs snelwegen, stations en binnensteden. Het aanvragen van vergunningen kosten veel tijd en dit belemmert de groei. Hierdoor gaat KFC haar horizon verbreden.

Mark van ’t Loo, algemeen directeur KFC Nederland, vertelt tegen Out.of.Home Shops dat de formule nog steeds op zoek is naar locaties waar meer dan 30.000 verkeersbewegingen per dag zijn en een achterland van 50.000 potentiële klanten, die binnen 10 minuten het restaurant kunnen bereiken. Echter, deze locaties hebben hoge investerings- en huurkosten. Daarnaast kost het wijzigingen van bestemmingsplannen en het aanvragen van vergunningen veel tijd. Hierdoor gaat de formule zich ook richten op captive markets, dit zijn afgesloten marktgebieden, zoals Schiphol. “Daar een restaurant openen heeft nauwelijks impact op de marktgebieden van restaurants in de omgeving, omdat het een afgesloten gebied is. Dat is een voordeel. Wel zijn het moeilijke locaties om binnen te komen, we zijn er afhankelijk van partijen als HMS Host. Daarnaast kunnen de kavels niet groot genoeg zijn.” aldus Van ’t Loo. Op dit moment is KFC bezig met het ontwikkelen van een kleinere restaurantvariant die past in dit soort kavels.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Arnold

    Er moet een KFC in Leeuwarden komen we hebben dat nodig hier Friesland / Leeuwarden. We moeten altijd buiten de stad voor eten van KCF zonder voor de tijd duur te lang soms om een KFC te eten.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website