Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

KHN in gesprek met Mona Keijzer over tweede noodpakket

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is in gesprek met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, over een noodplan voor de horecasector. KHN roept het kabinet op om het huidige noodpakket uit te breiden, er moeten nieuwe maatregelen komen zodat de horeca weer (deels) open kan.

De gesprekken tussen beide partijen zijn op donderdag 30 april van start gegaan. De KHN heeft een voorstel bij Mona Keijzer gelegd met een noodplan voor de horeca, het toekomstperspectief en een openingsprotocol. Het doel van dit tweede noodpakket zou zijn om de horeca in staat te stellen nog iets te maken van de anderhalvemetereconomie. ‘’De verwachtingen zijn hooggespannen; het water staat veel ondernemers aan de lippen. Als er niet per direct wordt ingegrepen door het kabinet moet tweederde van de horecazaken zijn deuren per 1 juli sluiten.’’ Aldus een woordvoerder van De Koninklijke Horeca Nederland.

Volgens de KHN is het huidige steunpakket onvoldoende en dekt het niet alle kosten van de horecaondernemers. ‘’Het is geen kwestie van óf het noodpakket deel II er moet komen, maar hoe snel. Menig ondernemer heeft geen ruimte voor lange bureaucratische processen. De pijn is nú en dus moeten de oplossingen ook nú komen.’’ Aldus een woordvoerder van De Koninklijke Horeca Nederland.

De KHN heeft hoopvolle woorden, maar wilt ook duidelijk zijn. Ze zeggen dat er goede hoop is dat het kabinet recht zal doen aan de benarde situatie waarin de horecabranche momenteel verkeert. ‘’Het noodplan zal integraal overgenomen moeten worden om een enorme faillissementsgolf binnen de sector voorkomen. KHN kan én zal geen genoegen nemen met minder en zet alles op alles om getroffen horecaondernemers door deze crisis heen te helpen.’’

×