Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

‘KlusWijs sluit een fusie in de toekomst niet uit’

Algemeen directeur Hans Hortensius sluit een fusie tussen KlusWijs en een andere keten niet uit, indien dat op een zeker moment nodig is. Dit laat hij weten aan RetailTrends. “Als er op enig moment een situatie ontstaat waarbij een overname of fusie verstandig is, dan moet je daar serieus naar kijken.”

Hortensius geeft aan dat de opkomst van Duitse bouwmarktformules de druk op de gevestigde orde verhevigd. “Dan ontstaat mogelijk een moment dat we nog meer de krachten moeten bundelen om weerstand te kunnen bieden.” Op de vraag of Hubo een optie is laat hij weten dat een samensmelting met Gamma een logischere optie kan zijn. “Gamma is sterker dan wij in volume en schaalvoordelen, wij zijn beter in vakkennis en serviceverlening. Misschien is die combinatie veel logischer, omdat je dan uiteindelijk samen veel meer sterke punten hebt.”

Dat KlusWijs beperktere schaalvoordelen kent, wordt vooralsnog niet als een probleem ervaren om bij te blijven in de concurrentiestrijd. De dhz-keten heeft altijd like-for-like groei gekend en franchisenemers van KlusWijs maken allemaal winst.

De afgelopen jaren is KlusWijs gegroeid door winkels over te nemen van formules die inmiddels verdwenen zijn, zoals Doeland en Fixet. Recent sloten verschillende ex-Formido-ondernemers zich aan en in de toekomst wordt op overstappers van Multimate gerekend. Momenteel heeft KlusWijs 37 vestigingen en dit zijn er naar verwachting volgend jaar al vijftig.

×