Komende jaren meer banen in detailhandel

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Ondanks dat enkele grote winkelketens de afgelopen jaren failliet zijn gegaan, lijken er de komende tijd meer banen in de detailhandel te komen. Het UWV verwacht dat er de komende twee jaar zo’n 15.000 extra banen komen.

Arbeidsmarkt onderzoeker Freek Kalkhoven van het UWV stelt dat er wel een verschuiving in de werkzaamheden plaats gaat vinden. “Hoewel er banen verdwijnen in winkels, komt er werkgelegenheid bij in webwinkels. Het gaat dan bijvoorbeeld om logistiek- en transportpersoneel of social-media medewerker. Het vertrouwen in de economie herstelt, waardoor de koopbereid van consumenten blijft groeien de komende jaren.”

Door de faillissementen van alleen al V&D, Scheer & Foppen en Macintosh kwamen duizenden medewerkers zonder werk te zitten. Tijdens de eerste 9 maanden van 2016 werden er ruim 400 faillissementen in de detailhandel uitgesproken, met als gevolg dat meer dan 21.000 mensen hun baan kwijtraakten.

De komende jaren zien er rooskleuriger uit, het Canadese concern Hudson’s Bay heeft aangekondigd 20 vestigingen te gaan starten in Nederland. Hierdoor zullen er 2.500 nieuwe banen komen.

Bij elkaar werken er nu ongeveer 870.000 mensen in de detailhandel. Dit aantal lag tussen 2011 en 2013 iets lager, maar inmiddels is er weer een stijgende lijn te zien. In 2016 groeide het aantal banen in de sector met circa 5.000.

De gehele publicatie kunt u hier raadplegen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website