Kopers gevonden voor twintig eigen winkels Phone House

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Er zijn kopers gevonden voor de twintig eigen winkels van Phone House. Curatoren lieten in een faillissementsverslag weten dat er kopers gevonden zijn en dat de overige 49 vestigingen gesloten zijn en opgeleverd aan verhuurders. Dit meldde RetailNews onlangs.

De franchiseformule beschikte over een totaal van 69 eigen vestigingen en 70 franchisevestigingen. De twintig eigen winkels zijn allemaal overgedragen aan franchisenemers. Er zijn afspraken met de franchisenemers gemaakt over de huurovereenkomst, de overname en het personeel. Deze overnamedeal met de franchisenemers heeft een half miljoen euro opgeleverd. Verder is ook bestaande voorraad overgenomen door de franchisenemers. Dit leverde de curatoren zo’n 215.000 euro op. De rest van de voorraad is geveild of onderhands verkocht. De veiling heeft in totaal bijna 1,2 miljoen opgeleverd.

Verder maakten de curatoren middels het verslag bekend dat Phone House en Typhone (zusterbedrijf, overgenomen door Belsimpel.nl) bij concurrente schuldeisers zo’n twintig miljoen euro open hebben staan. Daar komt nog bij dat de fiscus zo’n twaalf miljoen euro omzetbelasting van de formule eist en het UWV moet de vordering nog indienen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.