Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kunstgebitformule Denticien wilt uitgroeien tot franchiseketen

Germen Versteeg, oprichter van Denticien, heeft afgelopen week zijn eerste vestiging geopend in Alkmaar. Denticien is een nieuw winkelconcept voor tandprotheses. De ambitie is er om verder door te groeien, hierom gaan ze mogelijk door als franchiseketen.

Binnen vijf jaar hoopt Germen Versteeg zijn formule door heel Nederland verspreid te hebben met twintig vestigingen. Hij is hiervoor op zoek naar locaties met een oppervlakte tussen de honderd en honderddertig vierkante meter. Afgelopen week is de eerste vestiging van Denticien geopend in het voormalige Eye Wish pand in winkelcentrum De Mare.

‘’Drukke stadscentra zie ik niet zitten omdat parkeren daar moeilijk is en de huur ligt daar vaak een stuk hoger. Ook merk ik dat juist bij de lokale winkelcentra de meeste traffic is. Met onze eerste vestiging in Alkmaar zitten we tussen drie supermarkten, het is voor de deur dan ook heel erg druk!’’ Aldus Germen Versteeg.

Het doel van Denticien is om de verkoop van kunstgebitten uit de klinische sfeer te halen. Ze gaan als volgt te werk: klanten kunnen een digitale scan van hun mond laten maken, vervolgens wordt er met een 3D-printer ter plekke een prothese uitgedraaid. Germen Versteeg verwacht een zelfde soort ontwikkeling als de opticiens jaren geleden al doormaakten: waar het eerst heel normaal was dat je hiervoor naar de medische hoek ging, is het nu juist heel normaal om naar een opticien in de winkelstraat te gaan.

Ambitie

Denticien geeft aan veel ambitie te hebben, zo willen ze naast de expansie in Nederland in de toekomst ook uitbreiden naar het buitenland. Germen Versteeg zegt dat er al interesse is in zijn formule in onder andere India en de Verenigde Staten. ‘’Dit is echt iets wat de grenzen over zal gaan. Protheses heb je in elk land nodig.’’

×