Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kvik Nederland behaalt record omzetgroei in 2021

18 maart 2022

In 2021 realiseerde Kvik Nederland een 35% hogere omzet ten opzichte van 2020. De keukenfabrikant heeft nog nooit zo’n significante groei meegemaakt in één jaar tijd. Kvik Nederland kan zijn succes over het afgelopen jaar verklaren door onder meer de toename van het aantal vestigingen. Ook het verduurzamen van de keuken kan een rol spelen in het succes. In 2022 is Kvik van plan om zijn groei voort te zetten met de opening van verschillende nieuwe winkels.

Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Kvik een aanzienlijke groei overtreft. “Het is goed om te zien dat we steeds meer bekendheid opbouwen in Nederland en onze keukens veelvuldig worden verkocht,” vertelt Meike Hoek de Jong, Marketing Manager Kvik Nederland. “Een reden dat we zo hard zijn gegroeid, is de toename in het aantal winkels. Hierdoor zijn we beter zichtbaar in verschillende regio’s.” Ook corona heeft volgens Meike een belangrijke rol gespeeld. “Veel mensen zijn in deze periode hun huis gaan verbouwen. Daar hoort een nieuwe keuken vaak bij.”

Nederlanders houden van groene, Deense designs

Duurzaamheid van bedrijven kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een bedrijf. Kvik heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om zijn C02-uitstoot te verminderen. Door deze reden produceert Kvik sinds begin 2021 CO2-negatief. Om dit doel na te streven is Kvik meer duurzamere materialen gaan gebruiken. Kvik introduceerde in 2020 de Ombra Green, de eerste keuken van Kvik waar alleen hout uit gecertificeerde duurzame bossen en gerecyclede plastic flessen voor is gebruikt. Dit geldt nu voor alle Kvik-keukens en sommige zijn zelfs gemaakt van 40% gerecyclede materialen waaronder gerecycled MDF, een primeur in de keukenindustrie. “Mensen consumeren steeds meer verantwoord en letten bij de aanschaf van een product steeds vaker op de duurzame aspecten. Met de Ombra Green spraken we daardoor in een keer een hele nieuwe doelgroep aan.”

Kvik is op zoek naar vrouwelijke franchisenemers

In 2022 wil Kvik verder groeien. Het bedrijf wil nieuwe vestigingen openen in de provincies Zeeland, Drenthe, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. ‘’We zijn in deze regio’s hard op zoek naar nieuwe franchisenemers. Iedereen met een hart voor interieur, Deens design en ondernemen is welkom om bij ons te solliciteren,’’ aldus Hoek. “Ik hoop dat veel vrouwen met een affiniteit voor interieur de stap nemen om als franchisenemer bij Kvik aan de slag te gaan. De keukenbranche wordt vooral gedomineerd door mannen. We zien dat onze vrouwelijke franchisenemers succesvol zijn en goed passen bij het merk. Ik roep daarom vrouwen op om te solliciteren.”

Ontvang gratis meer informatie over Kvik

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kvik

×