Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria De Nieuwe Dukdalf (ver)bouwt aan de toekomst

Sinds een aantal weken doet Kwalitaria De Nieuwe Dukdalf zijn naam pas echt eer aan. De vestiging in Harderwijk is namelijk recent verbouwd naar het nieuwste Kwalitaria-concept. “Alleen de softijs- en koffiemachine hebben we meegenomen, de rest is allemaal nieuw.” Mede-eigenaar Sam Man vertelt over de verbouwing en het eindresultaat.
Een compleet nieuwe winkel

De trots straalt van Sam af. De vernieuwde winkel is dan ook een plaatje om te zien en biedt tal van verbeteringen. “We hebben nu aanzienlijk meer zitplaatsen, dus we kunnen meer gasten kwijt. Gelukkig hebben we ook meer capaciteit met dank aan de nieuwe bakwand. Dat zorgt er bovendien voor dat we de afhaal- en bezorgbestellingen nog sneller kunnen leveren.” Wie de vernieuwde winkel binnenloopt, moet even twee keer knipperen. “Het is echt een compleet nieuwe winkel: van het interieur tot de installaties en het constructieve gedeelte. Het enige dat we uit de oude winkel hebben meegenomen zijn de softijsmachine, de koffiemachine en de kassasystemen. De rest is allemaal nieuw.”

Later dan gepland

De zaak was al langere tijd toe aan een grondige verbouwing. Toch liet de start ervan nog even op zich wachten. “Op het moment dat we wilden gaan verbouwen, kregen we de kans om Kwalitaria Drielanden, ook in Harderwijk, over te nemen. Die kans konden we niet laten lopen, dus vandaar dat we de verbouwing toen hebben uitgesteld.” Afgelopen mei was het uiteindelijk zover en werd gestart met de verbouwingswerkzaamheden, die in totaal 3,5 week in beslag namen. “Sinds 19 juni kunnen gasten terecht in onze vernieuwde winkel.”

Enkel positieve reacties

“Ook de gasten zijn zeer te spreken over het eindresultaat. De reacties zijn louter positief. Onze vaste gasten kennen de winkel niet meer terug en vinden het ontzettend mooi geworden. Omdat we al bijna 30 op deze plek zitten, merken we dat onze gasten het ons ook echt gunnen en bijvoorbeeld een bloemetje komen brengen. Ook nieuwe gasten zijn nieuwsgierig en komen een kijkje nemen, dus dat is ook heel positief.”

‘Wel even wennen’

“We zijn ontzettend blij met nieuwe zaak. Het is een wat hobbelig voortraject geweest, maar uiteindelijk is de verbouwing ontzettend goed gegaan en zijn we meer dan tevreden met het eindresultaat.” Hoe ziet de Sam de toekomst tegemoet? “Voorlopig gaan we ons eerst focussen op de winkel. Alles is nieuw en heeft een andere plek, dus dat vergt aanpassingen van het personeel. Het is voor iedereen even wennen. Daarna zien we wel weer verder. Voor onze andere vestiging hebben we ook wat verbeteringen op het oog.”

[box]Interesse in het franchiseconcept van Kwalitaria? Klik hier voor meer informatie![/box]
×