Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria Délifrance De Beuk bereikt mijlpaal

Eigenaar Arie de Vroet is trots op de mijlpaal die hij deze maand met zijn cafetaria en lunchroom in het Zuid-Hollandse Puttershoek bereikt. Arie blikt terug op een 25 jaar Kwalitaria Délifrance De Beuk. Het is geen verrassing dat Arie in de horeca is beland. Zijn ouders runden een dancing café en een cafetaria. Mede door deze ondernemingen werd de gedrevenheid voor het vak gecreëerd. “Ik heb mijn ouders altijd geholpen in hun cafetaria in Oud-Beijerland,” vertelt hij. Toen er in Puttershoek een cafetaria vrij kwam wist Arie dat dit zo had moeten zijn. Zijn opa is daar vroeger begonnen. Deze cafetaria stond toen ook bekend als ‘De Beuk’.

Een frisse wind

De opening in 1997 liep niet helemaal volgens plan. Door een noodzakelijke verbouwing en vooral door de extreme vorst opende De Beuk enkele maanden later dan de geplande datum. ‘’In deze periode werd ook de laatste Elfstedentocht gereden, het was namelijk zo koud dat alles kapot vroor.’’ Toen de kleine gemeenschap in Putterhoek kennis mocht maken met de vernieuwde Beuk was dit wel even acclimatiseren. “In de ogen van sommige bewoners zag onze zaak er vrij modern uit. We ontvingen signalen vanuit de gemeenschap dat sommige mensen het idee hadden in een aquarium te zitten omdat er geen gordijnen voor de ramen hingen.” Los van de huisstijl was het assortiment ook vernieuwend. “Naast de standaard snacks en friet verkochten we ook pizzapunten. ‘Wat zijn dat voor rare koeken?’, werd er dan gezegd. Verder kon je lasagne en spareribs bestellen en we hadden het hele jaar door softijs en milkshakes. Dat was voor de mensen in het dorp echt wel even nieuw.”

Veel aanpassingen, behalve de frikandel speciaal

Na 15 jaar besloot De Beuk dat het tijd was voor een verbouwing. “We namen afscheid van de pizzaoven en stapte over op een grotere bakwand. Vanaf dit moment zijn we ons ook meer gaan focussen op lunch.’’ Drie jaar later volgde er nog een verbouwing. Deze was nodig om de Délifrance shop-in-shop te samen te voegen. Ook mocht de Beuk haar terras vanwege de Covid-maatregelen uitbreiden. “Wat betreft ons assortiment is er veel veranderd.” Het aanbod is in de afgelopen 25 jaar enorm vergroot. Met luxe broodjes, diverse soorten salades, friet specials, vegetarische gerechten en glutenvrije snacks. Dit wisselde behoorlijk van tijd tot tijd. Maar de klassieker: het patatje oorlog met een frikandel speciaal, staat ook nog steeds op de kaart. Dat blijft voor ons toch wel ons kenmerk.”

Onvergetelijke momenten

Arie staat na 25 jaar nog steeds met even veel voldoening in de zaak als toen hij begon. “Het leukste aan het ondernemen is voor mij het contact met de gasten en de samenwerking van ons team. We hebben door de jaren heen als team veel leuke dingen gedaan, zoals de personeelsuitjes en braderieën. Het team van De Beuk bestaat uit een team vaste medewerkers en jonge mensen die het combineren met hun studie. “Wanneer de studie is afgerond vervolgen ze hun weg. Dan is het weer een behoorlijke opgave om nieuwe collega’s klaar te stomen.”

Op naar de volgende 25 jaar?

“We zien wel wat de toekomst ons brengt. We proberen steeds iets meer distantie te nemen van de zaak. Genieten van de vrije tijd mag. Onze zoon Joey is sinds twee jaar ook onderdeel van het team. Wanneer wij op vakantie gaan dan runt hij de zaak. Hij ziet een opvolging wel zitten. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te horen. Maar eerst staan we stil bij het jubileum,” aldus Arie de Vroet.

 

 

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×