Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria en Antea gaan samen een nieuwe fase in

kwalitaria

Met 134 vestigingen in Nederland zocht Kwalitaria een krachtige partner die de formule kan ondersteunen. De ondernemende franchise en cafetariaformule wil per jaar een omzetgroei van 20% bewerkstelligen. De omzet vanuit consumenten bedroeg in 2021 € 58 miljoen en het hoofdkwartier telt 25 medewerkers. Alle vestigingen zijn van  franchisenemers. Met Antea als partner vergroot Kwalitaria haar kansen om de groeimogelijkheden te versnellen. Hierbij zijn overnames van andere cafetaria’s samen met investeringen in het online platform belangrijke punten. Kwalitaria zal in de aankomende jaren de markt gaan betreden met alternatieven voor catering van bedrijven. Het vegetarische assortiment wordt ook steeds belangrijker.

Groei en ervaring

Kwalitaria verwacht 20% groei per jaar. Dat is een veel grotere groei dan het marktgemiddelde (7%). Dit is gevolg van de leidende marktpositie en de bewezen succesvolle formule. Deze stelt ondernemers die zich aansluiten bij de Kwalitaria formule in staat voordelen ten opzichte van de concurrentie te bewerkstelligen. Vooral met het oog op: huisvesting, inkoop, marketing en het online platform. Het managementteam blijft hetzelfde. Allen hebben uitgebreide managementervaring en bekleden hun functies al voor een lange tijd. Antonio Stroes, de oprichter van Kwalitaria, blijft bij het bedrijf betrokken. Hij wordt verantwoordelijk voor nieuwe vestigingen en behoudt 25% van de aandelen. Het belang van Antea bedraagt 55%.

Koploper in de sector

Joep Leemans, algemeen directeur Kwalitaria: “De samenwerking met Antea geeft ons de kans om onze dominante positie in de markt verder te ontwikkelen. Zo willen wij gaan investeren in nieuwe vestigingen maar ook in uitbreiding van ons online bestelplatform. Nagenoeg de helft van onze omzet wordt al online verdiend. Een belangrijke mikpunt is het aantrekken van franchisenemers. Zeker in onrustige tijden is ons motto ‘samen sterk’ van toepassing waarbij wij altijd de beste voorwaarden creëren voor onze franchisenemers. Ik kijk er naar uit om met alle Kwalitaria medewerkers te werken aan een verdere schaalvergroting.”

Antonio Stroes: “Nadat de onderneming in 1989 door een familielid is opgericht kwam ik in 2003 in de positie om Kwalitaria te kopen en verder uit te bouwen. In bijna 20 jaar tijd hebben we van Kwalitaria de grootste cafetariaformule van ons land kunnen maken en daar zijn we trots op. Robert De Boeck, managing partner van Antea: “De foodservice is een aantrekkelijke markt vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei. Daarbij is Kwalitaria de nummer 1 in de sector. Daarnaast biedt Kwalitaria ondernemers kansen om met een eigen inleg vanaf € 50.000 hun eigen vestiging openen.

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×