Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria is hongerig naar verdere groei

04 februari 2022
De zaken gaan goed bij Kwalitaria. Ondanks alle omstandigheden rondom COVID-19 kijkt de cafetariaformule met succes terug op de afgelopen twee jaar, zowel qua omzet als het aantal nieuwe vestigingen. Dat smaakt naar meer voor de franchiseformule met inmiddels ruim 135 vestigingen in heel Nederland, en dus zijn ze hongerig naar verdere groei. Twintig nieuwe Kwalitaria vestigingen moeten er in 2022 bijkomen en het nieuwe Take-away & Delivery concept moet ze daarbij gaan helpen.

De eerste Kwalitaria vestigingen volgens het nieuwe concept, dat grotendeels is ingericht op bezorgen en afhalen, zijn inmiddels geopend. Wie een van deze locaties binnenstapt, merkt dat het interieur qua stijl overeenkomt met de bestaande cafetaria’s van de formule: een tikkie industrieel met hout en staal, maar wel sfeervol. “Verder lijken de nieuwe vestigingen echter in weinig op de grotere Kwalitaria restaurants”, vertelt Ricardo Stroes, die bij formulehuis FFC medeverantwoordelijk is voor de recruitment van nieuwe franchisenemers. “De nieuwe locaties kenmerken zich door minder vierkante meters, een beperkt aantal zitplaatsen, een aangepaste routing en ze zijn niet langer per se gevestigd op een A-locatie. Dit alles betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn, wat een eigen zaak toegankelijker maakt en vooral voor starters interessant is.”

Gemak dient de mens

Het nieuwe concept komt voort uit de verschuiving naar online. “Deze verschuiving zien we al langere tijd, maar de afgelopen twee jaar is dit natuurlijk in een rap tempo gegaan”, vertelt Ricardo over de online omzetstijging. “De winkelomzet is weliswaar gedaald, maar het aantal online bestellingen maakt dit meer dan goed. Mensen zijn snel gewend geraakt aan het online bestellen en thuis laten bezorgen. Ze hebben ervaren hoe eenvoudig het is en gemak dient duidelijk de mens,” verklaart hij het feit dat de trend van online bestellen nog steeds aanhoudt. “Het nieuwe concept van Kwalitaria sluit hier naadloos op aan.”

Dit betekent overigens niet dat de bestaande opzet met ruime restaurants en plek voor het hele gezin vaarwel wordt gezegd. “Dat concept voldoet nog steeds aan de wensen op het gebied van eten en drinken. Er zijn nog steeds ondernemers die een grote vestiging willen en het contact met de gasten het allermooiste vinden van het horecavak. Dit geldt vooral in de dorpskernen, terwijl de nieuwe, compactere winkels vaak weer meer geschikt zijn om in de centra van grotere steden voet aan de grond te krijgen. Al met al zijn beide concepten een mooie aanvulling op elkaar en biedt het nieuwe franchisenemers verschillende mogelijkheden.”

 

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×