Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria Ommen serveert met robot ‘Ketty’

Kwalitaria Robot Ketty

Een klant die bij Kwalitaria Ommen een burger, friet of andere maaltijd besteld, zal waarschijnlijk aangenaam verrast worden. De kans is namelijk groot dat niet een medewerker je bestelling komt brengen maar serveerrobot Ketty. Vesteging Ommen is de eerste cafetaria van de formule die voorzien is van een serveerrobot. “Omdat we in deze tijd zorgen hebben over personeelstekort, biedt het echt een uitkomst,” laat onderneemster Brigitte van Dijk weten, die enorm enthousiast is over haar nieuwe ‘werkneemster’.

Tijdens de coronaperiode mocht Kwalitaria alleen de deuren openen voor afhalen. Hierdoor is het idee ontstaan om een serveerrobot in te zetten. “Het biedt een veilige oplossing om op afstand de afhaalbestellingen naar de gast te brengen,” vertelt Brigitte. Omdat de serveerrobot Ketty zo goed beviel wordt het nog steeds gebruikt nu het restaurant weer geopend is. “We vinden het heel praktisch, zeker nu er zoveel drukte is. Terwijl Ketty het serveren voor ons uit handen neemt, kunnen wij ons concentreren op de rest van de bestellingen. De gasten van Kwalitaria Ommen reageerden enthousiast. “Iedereen vindt het geweldig en is nieuwsgierig,” verteld Brigitte.

Op verzoek van het personeel vindt de robot zijn weg naar de tafel van de klant of naar het afhaalpunt. Vervolgens hoort de klant: ‘hier zijn uw producten’ uit de luidsprekers. Ook kunnen er foto’s of video’s worden getoond op het grote videoscherm aan de voorzijde van de robot. “Hiermee promoten we ook meteen onze acties en het assortiment,” aldus Brigitte

Volledige overstap naar serveerrobot?

Overweegt Brigitte momenteel een volledige overstap naar de serveerrobot? “We vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan, maar persoonlijk contact met de gast blijft toch ook wel heel belangrijk voor ons. Gewoon even een praatje of meer informatie over een gerecht geven. We zien de serveerrobot dan ook vooral als een mooie aanvulling die ons in de drukte erg helpt.”

Zullen er in de toekomst meer Kwalitaria vestigingen gaan werken met een serverrobot? Het hoofdkantoor geeft aan om de ontwikkelingen in de gaten te houden en is benieuwd hoe vesteging Ommen de werkzaamheden op de lange termijn gaat invullen met de serveerrobot.

Ontvang gratis meer informatie over Kwalitaria

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kwalitaria

×