Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ondernemer Kwalitaria bezorgt dankzij 3e zaak in heel Emmen

Ondanks corona gaan de zaken goed bij Kwalitaria in Emmen. Zo goed, dat ondernemer Michael Schimmel onlangs zijn derde vestiging heeft geopend. ”Met Kwalitaria De Rietlanden vergroten we ons bezorggebied tot heel Emmen”, aldus de ondernemer, die ook een vestiging van de cafetariaformule runt in de wijken Bargeres en Emmerhout.

Vanaf 1 december jl. is Schimmel de eigenaar van Kwalitaria De Rietlanden, voorheen bekend als cafetaria Jilly’s. ”We hebben de zaak eerst verbouwt zodat het de kenmerkende Kwalitaria-uitstraling heeft, sinds een aantal dagen zijn we geopend voor gasten.” Het zitgedeelte kan net als alle andere horecazaken nog niet worden gebruikt. ”Onze focus ligt daarom volledig op afhaal- en bezorgbestellingen.”

Enorme stijging in bezorgbestellingen

Het afhalen en bezorgen gaat goed in Emmen. ”Ondanks corona is de omzet in mijn beide vestigingen met 15 procent toegenomen”, laat Schimmel weten. Deze stijging heeft hij vooral te danken aan maaltijdbezorging. ”Waar voorheen 30 procent van onze omzet uit bezorging kwam, is dat nu 60 procent.”

De overname is voor Schimmel ook een belangrijke stap voor de toekomst. ”Ik verwacht dat de trend van maaltijdbezorging blijft aanhouden, ook na corona. Mensen zijn nu gewend om online eten te bestellen”, aldus de ondernemer die volgend jaar zijn 25-jarig jubileum als ondernemer viert.

[box]Wil je ook franchisenemer worden? Klik dan hier.[/box]

 

×