Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Kwalitaria slaat toe met vier nieuwe vestigingen in 2 maanden

De franchiseformule Kwalitaria groeit, dat is gebleken uit de afgelopen periode met het openen van meerdere nieuwe vestigingen. Afgelopen week was er een opening van Kwalitaria in Bussum en Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam. 

Op dit moment telt Kwalitaria ruim 135 vestigingen in heel Nederland. “Iedere buurt verdient in onze ogen een Kwalitaria,”aldus Martijn Boone, die bij formulehuis FFC eindverantwoordelijk is voor de marketing en sales. “Ons nieuwe take-away en delivery-concept helpt ons om te groeien. Omdat alles tegenwoordig draait om afhalen en bezorgen, heeft een nieuwe vestiging minder vierkante meters en niet per se een A-locatie nodig”, legt hij uit over het nieuwe concept. “En dat betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn om te starten.”

Tweede zaak nu eenvoudiger

Het nieuwe take-away en delivery-concept maakt ook de stap naar een tweede vestiging eenvoudiger. De in september geopende Kwalitaria Barentsz de tweede vestiging voor Gianmarco Tutone. “Ik liep al een tijd met de wens rond om, naast mijn zaak in Rotterdam, nog een Kwalitaria te openen”, aldus Gianmarco Tutone “Door het nieuwe concept is deze wens sneller uitgekomen dan gedacht. Mijn nieuwe, compacte zaak in Capelle aan den IJssel is hoofdzakelijk gericht op bezorgen en afhalen en heeft een speciaal gedeelte waar je ambachtelijk schepijs kunt halen.”

Ruime Kwalitaria blijft

Het nieuwe concept betekent niet dat het bestaande Kwalitaria 4.0-concept, dat zich kenmerkt door de restaurantomgeving stopt. Het bestaande concept voldoet nog steeds aan de wensen van de klant op het gebied van eten en drinken. Deze mening delen de twee nieuwe Kwalitaria-ondernemers Chris Lich en Jan van der Weele. Zij hebben samen in augustus een nieuwe Kwalitaria Délifrance vestiging in Winschoten neergezet.  “We wilden iets neerzestten wat er in deze buurt nog niet is. Van ambachtelijke hamburgers, heerlijke broodjes en verse salades tot een stamtafel waar koffiegedronken kan worden. En dat alles in een ruime zaak met een groot buitenterras”, aldus het ondernemersduo. 

Meer openingen

Het plan voor Kwalitaria is om nog meer vestigingen te openen in de komende periode. “Voor Kwalitaria is het doel om dit jaar vijftien nieuwe vestigingen te kunnen openen. Zo krijgt langzaam elke buurt die Kwalitaria”, aldus Martijn Boone.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×