Kwalitaria to go opent in Haarlem

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


Kwalitaria heeft in Haarlem een eerste Kwalitaria to go geopend. Een tweede vestiging volgt spoedig in het centrum van Amersfoort. Hiermee mikt de formule zich volgens Rob Besseling, managing director van formulehuis ffc, op een nieuwe doelgroep, namelijk de passant in de binnenstad.

De stap maakt deel uit van de vernieuwde cafetariaformule die ffc onlangs lanceerde. “Voor het eerst mikt Kwalitaria hiermee op passanten in binnensteden”, laat Besseling weten. “Een nieuwe doelgroep, want normaliter is de formule enkel te vinden in buitenwijken, waar we met name veel consumenten trekken die producten komen afhalen.” De to-go-variant kent volgens hem veel herkenbare elementen die ook in de regular versie zijn te vinden, zoals de kernwaarden, de uitstraling, de versbeleving en de herkenbare producten met onder meer de nieuwe hamburgerlijn. Besseling: “Verschil met de traditionele zaak is dat de zaak slechts twintig tot dertig vierkante meters beslaat. Bovendien verkopen we voor deze doelgroep friet in een puntzak en werken we met een beperkt snack- en broodjesassortiment, zodat men snel een keuze kan maken.” Nog deze zomer volgt de tweede to-go-vestiging in de binnenstad van Amersfoort, laat Besseling weten. “De twee filialen in Haarlem en Amersfoort dienen als test. Mocht het aanslaan dan hebben we een landelijke uitrol voor ogen.”

Stil geopend
De eveneens aangekondigde derde formule van Kwalitaria, de xl-variant, is volgens de directeur reeds ‘stil’ open gegaan op enkele plekken in Nederland. “Bewust, want het xl-concept is meer een interne benaming voor het feit dat deze een uitgebreider lunch- en avondassortiment heeft dan de traditionele vestiging. Qua naam gaan we dit vooralsnog niet naar de klant communiceren.”

dinsdag 5 juli 2011.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise