Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

La Place blijft ook na heropening horeca grotendeels gesloten

De meeste vestigingen van La Place zullen na de heropening van de horeca op 1 juni toch nog gesloten blijven, dit heeft Jumbo-CFO Ton van Veen (eigenaar La Place). La Place worstelt enorm met nieuwe inrichtingen van zijn restaurants.

La Place is een zelfbedieningsrestaurant waarbij mensen zelf langs buffetten kunnen lopen en maaltijden samen kunnen stellen, hierbij is hygiëne en de anderhalvemeter afstand niet zo eenvoudig. Zolang Jumbo de veiligheid van haar personeel en klanten niet kan waarborgen blijft het grootste deel van de honderd La Place vestigingen dicht. Van Veen zegt dat slechts tien tot twintig vestigingen tot nu toe voldoen aan alle eisen van de heropening van de horeca, deze vestigingen mogen op 1 juni wel openen. De overige circa tachtig vestigingen blijven voorlopig dus nog dicht totdat er hier ook goede maatregelen genomen zijn.

Sinds de sluiting van de horeca verliest Jumbo elke maand zo’n zes tot zeven miljoen euro aan La Place. ‘’Als dat een jaar aanhoudt, neemt dat een behoorlijke hap uit de winst van Jumbo Groep Holding.’’ Aldus Ton van Veen.

Wanneer gaan deze vestigingen dan wel open?

Jumbo Groep Holding werkt momenteel hard aan een ‘’La Place 2.0’’ waar het bedrijf in een anderhalvemetersamenleving toch open kan. De nadruk komt hier vooral te liggen op snelheid en voorverpakt voedsel. Ongeveer 85 procent van het La Place-personeel wordt momenteel ingezet in Jumbo-supermarkten, waar het in deze tijd juist veel drukker is.

‘’Eigenlijk maakt ons bedrijf twee enorme uitersten mee, met Jumbo stomen we hard op en presteren we met tien procent autonome omzetgroei beter dan de markt. Maar met La Place zitten we precies aan de verkeerde kant van de streep.’’

×