Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

La Place gaat kwart van de filialen sluiten

Het gaat om 23 vestigingen waarvan de deuren niet meer zullen openen. Dit heeft moederbedrijf Jumbo bekend gemaakt aan De Telegraaf. De medewerkers van de betreffende vestigingen zullen later vandaag worden ingelicht.

 CFO Ton van Veen, vertelt: “Ondanks de versoepelingsmaatregelen is er veel onzekerheid over de toekomst.” De vestigingen van La Place worden langzaamaan weer geopend, maar voor een aantal vestigingen ziet Jumbo geen toekomst meer. De overige vestigingen moeten in september allemaal weer geopend zijn.

Medewerkers

Door de sluiting zouden 480 medewerkers hun baan verliezen. Echter, Jumbo wil het aantal gedwongen ontslagen zo veel mogelijk beperken door deze medewerkers op andere locaties van La Place of Jumbo een baan aan te bieden. De medewerkers worden maandagavond verder geïnformeerd en de managers van de vestigingen krijgen maandagochtend een update.

Afgelopen jaar

Het afgelopen jaar behaalde La Place een omzet van 165 miljoen euro, wat een stijging was van 10 procent in verhouding tot het jaar ervoor. La Place heeft een aantal vestigingen verloren door het faillissement van Hudson’s Bay, maar in Barcelona en in Amsterdam zijn er vorig jaar vestigingen bij gekomen. La Place was zeer rendabel, maar de coronacrisis heeft een grote impact gehad op de cijfers van het bedrijf.

De toekomst

In 2016 kwam La Place in handen van Jumbo, wat tot op heden goed verliep. Door de gevolgen van het Coronavirus heeft La Place nu te kampen met een verlies van 6 tot 7 miljoen euro per maand. Van Veen wil benadrukken dat de sluiting van de filialen niet het einde van La Place betekent. “We ontwikkelen op dit moment een nieuw concept, dat we dit najaar in nieuwe filialen gaan uitrollen”, vertelt hij aan De Telegraaf.

×