Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

La Place opent eerste Deense vestiging

Reizigers in Kopenhagen kunnen vanaf 14 mei jl. eten en drinken bestellen bij La Place. De franchiseformule heeft namelijk zijn eerste vestiging in Denemarken geopend.  Het restaurant is gevestigd op het treinstation van Kopenhagen. Het doel is om in 2021 nog meer Deense vestigingen te openen. Voor de internationale expansie wordt er gebruik gemaakt van franchising.

De nieuwe La Place vestiging is geopend op het treinstation van Kopenhagen. Het restaurant heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter en een menukaart die bestaat uit ongeveer tachtig gerechten. Naar verwachting komt er ook een La Place vestiging op de luchthaven van Kopenhagen.

Internationale expansie met franchiseformules

Jumbo Group Holding, eigenaar van La Place, is een samenwerking aangegaan met retailorgaisatie SSP. Zij focussen zich op de verkoop van voedsel onder reizigers en zijn actief in 33 landen. De La Place vestigingen in Denemarken zullen worden geëxploiteerd als franchiseformules.

“Door de samenwerking met SSP kunnen wij ons concentreren op de verdere uitrol van La Place in Denemarken. Hiermee geven we invulling aan onze strategie om op termijn groei te realiseren in zowel binnen- als buitenland. Dit doen we vanuit de overtuiging dat de kracht van onze foodserviceformule zich ook voor markten in het buitenland leent.”

“Deze internationale expansie zal vorm krijgen door middel van franchiseformules waarbij we de krachten bundelen met sterke spelers als SSP, dat in Denemarken een lange staat van dienst heeft en een uitstekende kennis van de lokale Deense markt. Met de opening van La Place Kopenhagen zetten we een eerste stap naar de uitbreiding van ons concept in Denemarken en we hebben er alle vertrouwen in dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd.

La Place is niet alleen actief in Nederland en Denemarken. De franchiseformule heeft ook vestigingen in Canada, de VS, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

×