La Place overgenomen door supermarktconcern Jumbo Groep

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

jumbo winkel

Afgelopen dinsdag, 26 januari, heeft Jumbo bekend gemaakt de nieuwe eigenaar te zijn van het failliete La Place. De curatoren bevestigen dit met een persbericht. Jumbo neemt de activa, het hoofdkantoor en een zestigtal externe vestigingen over. Een aantal vestigingen wordt gesloten. Dit maakt De Telegraaf bekend.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer spreekt van een positieve ontwikkeling. “Een deel van de werkgelegenheid blijft hiermee behouden. Verder geeft dit ook hoop op een overname van de LaPlace-vestigingen binnen V&D.” De curatoren zijn in gesprek met Jumbo en V&D over een mogelijke doorstart van de warenhuisketen. Daarmee wordt de kans vergroot dat de V&D-warenhuizen en de daarin gevestigde LaPlace-vestigingen blijven bestaan.

Jumbo-topman Frits van Eerd stelt: “De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen”. Hij ziet daarmee veel synergievoordelen in de combinatie met La Place. Van Eerd wil beter inspelen op ontwikkelingen als ‘eat it or take it’-concepten en e-commerce.

La Place zal onder leiding van de raad van bestuur van Jumbo Groep Holding worden aangestuurd, maar wel vanuit de eigen organisatie. Managing director van La Place Bart van den Nieuwenhof reageert: “Een betere uitkomst en mooier perspectief hadden wij niet durven dromen. Jumbo en La Place zijn zeer complementair aan elkaar en zullen elkaar echt gaan versterken.”

Eind december werd La Place failliet verklaard samen met V&D. Eigenaar Sun Capital was niet langer in staat de verliezen te dekken. Er worden met twee serieuze kandidaten gesprekken gevoerd over een overname van V&D. Jumbo is bij die gesprekken betrokken als belanghebbende. Wie de andere kandidaten zijn is niet bekend.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.