Laagdrempelig franchiseconcept Tubz Europe groeit sterk

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Tubz Europe is met zo’n negenhonderd automaten in Nederland en België en duizenden automaten wereldwijd marktleider op het gebied van vending franchise. De formule produceert zowel de ‘towers, torens gevuld met snoep of speelgoed, als de vullingen (cups) hiervoor.

“Het franchiseconcept van Tubz bestaat al sinds 2009 en is opgestart in Engeland”, vertelt Baudoin. “Met mijn vorige bedrijf leverden we de automaten aan het bedrijf Tubz Brands in Engeland. In 2016 zijn we de krachten gaan bundelen en zijn we een samenwerking gestart onder de naam Tubz Europe om het franchiseconcept verder uit te rollen in Europa. We begonnen hiermee in Nederland. In 2019 zijn er 25 nieuwe franchisenemers aangesloten. Het loopt zo goed dat we dit jaar zeker weer 25 nieuwe franchisenemers erbij willen.”

Verschillen tussen Nederlandse en Engelse markt

Tubz Europe moest met de komst naar Nederland wel een vertaalslag maken naar de Nederlandse markt. “De kleine cups werden in Engeland voor een pond verkocht, maar de euro is net iets minder waard. We besloten daarop een grotere machine te gaan produceren met cups van €2 erin. Dat hebben we in Nederland succesvol in de markt kunnen zetten.”

Laagdrempelige franchise

Franchisenemers kunnen bij Tubz Europe inschrijven op een pakket met 10, 25, 50 of 100 automaten. “In dit pakket zit alles wat je als franchisenemer nodig hebt om te starten”, legt Baudoin uit. “Naast de automaten, vullingen, bedrijfskleding en promotiemateriaal die de franchisenemer ontvangt zoekt ons belteam naar ondernemingen die plek hebben voor een van onze towers; de franchisenemers installeren ze vervolgens daar en vullen ze enkele keren per maand af. De investering die nodig is voor onze franchise is laag: we beginnen met €3.295 excl. BTW per 10 automaten. Daardoor is ook de drempel om te beginnen kleiner. Je kunt het parttime doen als je wilt.”

Wil je meer weten over Tubz Europe? Klik dan hier voor meer informatie!

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise