Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchiseconcept Tubz Europe mikt op cashless

Tubz Europe is met zo’n negenhonderd automaten in Nederland en België en duizenden automaten wereldwijd marktleider op het gebied van vending-franchise. De formule produceert zowel de ‘towers’, torens gevuld met snoep of speelgoed, als de vullingen (cups) hiervoor. Eigenaar Ramon Baudoin innoveert voortdurend. “Zo hebben we recent bijvoorbeeld ook cashless automaten ontwikkeld.”

Het franchiseconcept van Tubz bestaat sinds 2009 en is opgestart in Engeland. Baudoin: “Met mijn vorige bedrijf leverden we de automaten aan het bedrijf Tubz Brands in Engeland. In 2016 bundelden we onze krachten en startten we een samenwerking onder de naam Tubz Europe om het franchiseconcept verder uit te rollen in Europa. We begonnen hiermee in Nederland. Binnen drie jaar hebben zich al vijftig franchisenemers aangesloten. Er is zoveel vraag uit dat markt  dat we komend jaar nog eens 25 franchisenemers erbij willen.”

Verschillen tussen Nederlandse en Engelse markt

Tubz Europe moest met de komst naar Nederland wel een vertaalslag maken naar de Nederlandse markt. “De kleine cups werden in Engeland voor een pond verkocht, maar de euro is net iets minder waard. We besloten daarop een grote machine te gaan produceren met cups van €2 erin. Dat hebben we in Nederland succesvol in de markt kunnen zetten.”

Inspelen op de toekomst

Betalingen gaan tegenwoordig steeds vaker met de mobiele telefoon. Tubz Europe speelt hier op in door het cashless maken van de towers. “De muntjes maken langzaamaan plaats voor cashless”, vertelt Baudoin.

Laagdrempelige franchise

Franchisenemers kunnen bij Tubz Europe inschrijven op een pakket met 10, 25, 50 of 100 automaten. “In dit pakket zit alles wat je als franchisenemer nodig hebt om te starten”, legt Baudoin uit. “Ons callcenter zoekt ondernemingen die plek hebben voor een van onze towers en de franchisenemers installeren ze daar en vullen ze enkele keren per maand af. De investering die daarvoor nodig is, is laag: we beginnen met €3.295 excl. BTW per 10 automaten. Daardoor is ook de drempel om te beginnen kleiner. Je kunt het parttime doen als je wilt.”

[box]Wil je ondernemen bij TubzEurope? Klik hier voor geheel vrijblijvend meer informatie.[/box]
×