Laatste Blokker verdwijnt uit de bedrijfstop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De 71-jarige Albert Blokker, ook wel bekend als Ab is maart jl. teruggetreden uit de raad van commissarissen van Blokker Holding. Dit betekent dat er nu geen familielid van Blokker meer aanwezig is in de bedrijfstop.Dit meldde RetailNews onlangs.

Albert zat veertig jaar in het bestuur en de afgelopen drie jaar in de raad van commissarissen. Albert hield zich vooral bezig met de internationale werkzaamheden van het concern. Albert is nog wel werkzaam in België bij Casa en bezit 50% van alle aandelen van Blokker. Els Blokker, weduwe van oprichter Jaap Blokker bezit de andere helft van Blokker Holding. De afgelopen vijf jaar heeft Blokker in België de omzet zien dalen met twintig procent.

Blokker heeft de afgelopen 2 jaar vijftig winkels in Nederland gesloten. Blokker had begin 2014 599 vestigingen, dat aantal is begin dit jaar gezakt naar 546 vestigingen. Het verlies in 2015 was vijftien miljoen euro, van 2016 valt het verlies naar schattig nog 3 miljoen hoger uit dan vorig jaar. Albert en Els investeerden vorig jaar nog zo’n 130 miljoen euro in de formule.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website