Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Laatste C1000-vestiging gesloten

De laatste vestiging van C1000 heeft afgelopen zaterdag zijn deuren gesloten om te worden omgebouwd tot een Jumbo supermarkt. De vestiging in Ulft is de laatste van de in totaal 275 vestigingen die omgebouwd worden. 18 augustus moet de vestiging in Ulft de deuren weer openen.

Jumbo heeft ruim 2,5 jaar over de ombouwoperatie gedaan. Het hoofdkantoor van C1000 is al geruime tijd opgedoekt, maar werd door Jumbo nog wel gebruikt als servicecenter. Met het sluiten van de laatste vestiging in Ulft wordt volgens de supermarktformule een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse supermarktgeschiedenis afgesloten. “Wij kijken met respect terug op een prachtig supermarktbedrijf en we zullen waardig afscheid nemen,” beloofde ceo Frits van Eerd tegenover RetailNews.

CEO Jan Brouwer van supermarktformule Plus, was tussen 1981 tot 2006 in dienst van Schuitema, in die periode eigenaar van C1000. Onder zijn leiding groeide de formule uit tot een keten van ruim vierhonderd supermarkten met vier miljard euro omzet en een marktaandeel van vijftien procent. ‘Mister C1000’ betreurt het einde van de formule tot op de dag van vandaag, zo liet hij onlangs weten tegenover Levensmiddelenkrant. “Het verdwijnen van C1000 doet pijn, veel pijn. Het was één van de mooiste en sterkste merken in de supermarktbranche.”