Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Le Pain Quotidien introduceert cannabisbrood

Le Pain Quotidien heeft een opmerkelijke stap gezet met de introductie van hun nieuwste innovatie: cannabisbrood. Dit baanbrekende product wordt gepresenteerd als hun meest ecologische brood tot nu toe. Ontwikkeld door oprichter Alain Coumont in samenwerking met de Canbe Farm in Waals-Brabant, is het cannabisbrood nu verkrijgbaar in alle 54 bakkerijen en restaurants van Le Pain Quotidien in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het ecologische karakter van het cannabisbrood wordt onderstreept door verschillende aspecten:

CO2-vriendelijkheid: De hennepplant slaat jaarlijks tot wel 15 ton koolstofdioxide (CO2) per hectare op. Dit staat gelijk aan het verminderen van de CO2-uitstoot van 9 personenauto’s op jaarbasis. Hiermee overtreft het cannabisbrood zelfs de meeste bomen en graangewassen, die gemiddeld 2 tot 6 ton CO2 per hectare per jaar opslaan.

Bodemgezondheid: Cannabis Sativa L., oftewel hennep, is een plant die de bodem gezonder maakt en geen extra water vereist. Dankzij de wortels die meer dan een meter diep kunnen reiken om water te vinden, draagt het beluchten van de bodem bij aan de groei van andere gewassen in een rotatiesysteem.

Veelzijdigheid zonder afval: Hennep is een veelzijdig en natuurlijk materiaal waarbij de volledige plant gebruikt kan worden in diverse toepassingen, variërend van textiel en papier tot isolatiemateriaal. Hierdoor wordt verspilling geminimaliseerd.

Sluit aan bij doelstellingen:De teelt van de Cannabis Sativa L. plant in Europa symboliseert de ecologische transitie in de landbouw, wat landbouwers veerkrachtiger maakt. Het sluit aan bij de doelstellingen van de Europese Green Deal en specifiek de “van boer tot bord”-strategie, waarbij de Europese Commissie streeft naar wereldwijd leiderschap in de overgang naar een competitief en duurzaam voedselsysteem.

Naast de ecologische voordelen biedt hennepzaad ook een schat aan voedingsstoffen, waaronder vitamines (B en E) en mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer, zink en fosfor. De zaden, zowel gepeld als gemalen, zitten boordevol magnesium, meer dan 60% oplosbare vezels en essentiële eiwitten die de darmgezondheid bevorderen. Ze zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren.

CEO Annick Van Overstraeten benadrukt dat het cannabisbrood voortkomt uit de voortdurende zoektocht van Le Pain Quotidien naar kleine stappen richting een betere wereld, met speciale aandacht voor de planeet. Het brood is een belangrijk product voor Le Pain Quotidien , en ze blijven streven naar innovaties die de impact van brood op het milieu verbeteren. Hoewel de keuze voor cannabis een uitdaging was vanwege de negatieve associatie met marihuana, verzekert Van Overstraeten de klanten dat het cannabisbrood niets te maken heeft met de drug. Transparante communicatie over het product staat centraal.

Arne Altman, managing director van Le Pain Quoditien “Alain Coumont is sinds de oprichting van Le Pain Quotidien altijd een visionair geweest voor de ontwikkeling van onze producten en gerechten en ook nu heeft hij met het Cannabis brood een noviteit gebracht dat naast de hele goede ecologische en gezondheidseigenschappen vooral ook heel erg lekker is. Een absolute aanwinst op onze menukaart.”

Het cannabisbrood van Le Pain Quotidien is verkrijgbaar voor €6,75 in alle bakkerijen, en in de restaurants kunnen gasten tartines bestellen met aangepaste toppings voor de ultieme smaakervaring.

Le Pain Quotidien is voortdurend op zoek naar gepassioneerde ondernemers die willen bijdragen aan hun missie. Als u geïnteresseerd bent in het openen van uw eigen Le Pain Quotidien-franchise, kunt u vrijblijvend meer informatie aanvragen.

 

×