Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Le Pain Quotidien opzoek naar franchisenemers in Nederland

Hubert Nieuwendijk Managing Director: “Wij willen vanaf 2022 meerdere Le Pain Quotidien vestigingen in Nederland gaan openen, zoals gezegd met behulp van goede franchisenemers. Wij willen ons vestigen in de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Omdat het hele avontuur ooit begonnen is in Brussel, willen we ook het gedeelte tussen België en de Randstad in onze plannen meenemen. Dus naast eerdergenoemde steden, willen wij ons ook gaan vestigen in Maastricht, Breda, Den Bosch en Eindhoven. Zo willen we ons mooie, authentieke concept steeds verder over Nederland uitrollen.”
Start franchisenemer

“Bij het opzetten van de nieuwe winkels zijn verschillende scenario’s mogelijk. Zo kunnen het bijvoorbeeld verschillende franchisenemers zijn met ieder een vestiging, maar als een heel goede franchisenemer zich bij ons meldt, die meerdere vestigingen op zich wil nemen, dan kan dat ook. Dat hangt allemaal af van de kandidaat, dus daar gaan we over in gesprek. Daar zijn we flexibel in, we vinden maatwerk hierin erg belangrijk.”

“We hebben een duidelijke visie voor wat betreft het type ondernemer dat wij zoeken. Wij zijn geen formule voor ondernemers die “iets met franchise willen doen, ongeacht wat het is”. Dat werkt bij ons niet. Wij zijn echt op zoek naar franchisenemers met affiniteit met en ervaring in de horeca.”

Het concept

“We willen dat je als franchisenemer ons concept kent en dat je er, net als wij, ontzettend verliefd op bent. Daarnaast vinden we het prettig als een ondernemer kennis van onroerend goed heeft. Op welke hoek moet de winkel komen en hoe werkt dat allemaal contractueel? Natuurlijk bieden we wel hulp hierbij, maar het is goed als je hier zelf ook iets vanaf weet.”

“Als franchisenemer bij Le Pain Quotidien doe je meer dan een restaurant runnen. Je moet op elk niveau managementbeslissingen kunnen nemen, op veel verschillende vlakken. Je moet kunnen beslissen of je een kapot toilet zelf fikst of het laat doen en zo ja door wie, tegen welke kosten. Maar je moet er ook voor zorgen dat je personeel het iedere dag weer leuk vindt om bij je te komen werken en zorgen dat zij blij en veilig hun werk kunnen doen. We zoeken dus een vrij divers persoon. Je moet écht ondernemer zijn en van alle markten in het ondernemerschap thuis zijn. Natuurlijk staan wij onze franchisenemers altijd bij met raad en daad en helpen wij ze op weg, voor, tijdens en na de start”.

Ontvang gratis meer informatie over Le Pain Quotidien

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Le Pain Quotidien

×